ERC fa balanç de 2016 marcat per l’entrada al govern municipal

Coincidint amb el final de l’any 2016, Esquerra Republicana de Catalunya de Cerdanyola ha aprofitat per fer balanç de la seva feina al govern municipal des de que van incorporar-s’hi al mes d’abril d’enguany. Helena Solà, portaveu del grup municipal D’ERC, ha volgut destacar que «han estat uns mesos intensos, en els que hem hagut de treballar de valent per afrontar situacions que calia resoldre i també per posar les bases per fer les millores que creiem que Cerdanyola necessita».

Així, en aquests vuit mesos des de les regidories que comanden regidors del partit, com la de Cultura, ERC ha treballat per apropar la cultura a la ciutadania, amb el nou aboercnament teatral o la modificació de les ordenances per abaratir l’accés als museus o la recuperació de la foguera de Sant Joan després de 16 anys, i també per millorar els diferents equipaments culturals de la ciutat, amb els nous reglaments d’usos o amb inversions dirigides a millorar-ne les instal·lacions. També des de promoció Econòmica s’ha treballat en aquesta línia, amb accions encaminades a millorar els mercats municipals a partir de la seva reforma o dinamitzar el comerç local, amb accions innovadores com el mercat no sedentari extraordinari en motiu de les festes nadalenques. I, per exemple, també s’han posat les bases per a projectes de millora de l’entorn, com des de Medi Ambient amb l’inici de la gestió de les finques del corredor verd.

ERC també ha afrontat qüestions de gestió diària de l’Ajuntament que han de permetre millorar el seu funcionament i eficiència des de les regidories d’Hisenda i Recursos Humans, com, l’aprovació del reglament de segona activitat per als membres de la policia Local o l’inici de la regularització dels treballadors del Servei Municipal de Treball, qüestions llargament ajornades fins a l’entrada d’ERC al govern, com també podria ser la recerca d’una via per evitar la construcció d’un crematori des de la regidoria de Drets Funeraris, encapçalada per Helena Solà.

Per tot això, Solà fa una valoració «moderadament positiva» d’aquests vuit mesos, ja que, segons ella, «s’ha avançat en qüestions rellevants per a la ciutat i també hem pogut començar a complir amb el nostre programa electoral, però queda molta feina a fer i caldrà seguir afrontant els problemes amb rigor i fermesa, com hem fet fins ara».

Comparteix: