El Govern local amenaça que si no s’aprova la modificació de l’IBI hi haurà retallades

El Govern de Cerdanyola portarà al ple de desembre un dels punts forts de l’any: la modificació de l’IBI, inclosa a les Ordenances Fiscals. Per aconseguir-ho necessitarà el suport de quatre regidors externs al govern, és a dir, dos partits de l’oposició haurien de donar-li vot favorable.

ajuntamentEl regidor de Serveis Econòmics, Daniel Mallén, ha anunciat en roda de premsa que, de no modificar-se el tipus d’IBI l’Ajuntament es veuria econòmicament perjudicat deixant d’ingressar prop de dos milions d’euros en la recaptació.

Mallén es troba preocupat perquè a una setmana del debat plenari encara no ha rebut cap resposta de cap partit de l’oposició, fent especial èmfasi en Convergència i PSC. Als primers perquè van jugar un paper actiu en la presa d’aquesta decisió quan formaven part del Govern, i al PSC perquè ha governat Cerdanyola durant diversos mandats. En aquest senti, CiU ha anunciat que no tenen cap pacte de governabilitat, sinó simplement el compromís amb el seu programa, motiu pel qual no donaran xecs en blanc.

Retallades del Govern

De no aprovar-se la modificació, alguns dels serveis que presta l’Ajuntament patiran retallades, ja que l’Ajuntament deixaria d’ingressar prop de dos milions d’euros. Escolà ha demanat als partits contraris a la modificació que diguin quins són els serveis que volen retallar.

CiU no donarà suport a la modificació

El grup municipal de CiU ja ha avisat, en roda de premsa, que no donarà suport a la modificació de l’IBI. Segons CiU, per aprovar els ingressos necessiten conèixer quines despeses i inversions hi ha previstes, motiu pel qual no donaran suport a la modificació de l’IBI si no es presenten les Ordenances Fiscals, el Pressupost del 2017 i el Pla d’Inversions.

Pel que fa a la pèrdua de dos milions d’euros en concepte d’ingressos de l’IBI, CiU considera que no és preocupant, ja que, com no s’ha executat el 100% del pressupost actual, hi una un romanent de tresoreria que podria ser de deu milions d’euros.

Josep Grau també va afirmar que Ciutadans donaria suport a canvi que l’Ajuntament de Cerdanyola surti de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Comparteix:

One Response to El Govern local amenaça que si no s’aprova la modificació de l’IBI hi haurà retallades

  1. Pingback: Ni Ordenances fiscals ni modificació de l’IBI | Cerdanyola Informa