Stop Direccional demanarà explicacions pels costos del segell “Business & Biodiversity”

Stop Direccional demana a l’Ajuntament i al Consorci del Centre Direccional que publiquin quins han estat els costos d’assessoria, desplaçaments i hotels per aconseguir el premi “Business & Biodiversity”.

stopabocadorsLa plataforma ciutadana Stop Direccional lamenta que la Comissió Europea concedeixi el segell “Business % Biodiversity” al Parc de l’Alba (Centre Direccional). La plataforma diu no saber que significa aquest segell, però es mostra sorpresa, ja que “més aviat la història ens ha anat demostrant que els negocis solen ser el pitjor enemic de la biodiversitat. En concret el desplegament del Centre Direccional és la principal amenaça i el primer factor destructiu de la via verda, un connector ecològic fonamental per a que zones encara relativament naturals com Collserola i el Parc de Sant Llorenç de Munt no esdevinguin curioses excepcions aillades en un món urbà”.

El grup ironitza, dient que “per ha gaudir de l’honor de ser premiat amb el pompós qualificatiu de “Busines & Biodeversity” és necessari tenir una quantitat important d’abocadors tòxics que ataquin al medi ambient sense cap tipus de control”, fent referència, sobretot, a l’abocador de Can Planas i l’Elena, les dues grans lluites de la plataforma.

Stop Direccional anuncia que no farà esforços per desacreditar la Comissió Europea, “perquè això ja ho fan molt bé els pobles d’Europa cada cop que algun govern els crida a votar en un referèndum alguna proposta de la burocràcia de Brusel·les”. No obstant això, el grup si que treballarà per trobar respostes i saber quin ha estat el cost de l’assessorament de la consultoria ambiental ‘Minuartia’ i els desplaçaments i estades a la Haia de les que parla en la seva nota de premsa, “perquè, al cap i a la fi, aquests diners els hem pagat els ciutadans de Cerdanyola”, tanca el comunicat. El grup demanarà a l’Ajuntament que exigeixi les pertinents explicacions al Consorci del Centre Direccional.

Comparteix: