El Centre Direccional continua creixent, progrés o irresponsabilitat?

Natura Bissé ha col·locat la primera pedra de les noves instal·lacions que començarà a construir al Centre Direccional. Això suposa que una nova empresa, amb centenars de treballadors, estarà exposada als riscos dels abocadors tòxics descontrolats de la plana.

unnamed(1)

Natura Bissé ha començat la construcció de les seves instal·lacions al Centre Direccional. L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, i l’empresa Natura Bissé van signar l’escriptura de compravenda d’una parcel·la del Parc de l’Alba, en novembre de 2015. Els terrenys sumen una superfície total de 5.747m2 de sòl i 9.195m2 de sostre i acolliran el nou centre mundial d’investigació, fabricació i comercialització de la companyia, que comptarà amb una inversió de 7 milions d’euros i la creació de més de 25 nous llocs de treball.

La nova seu de la companyia es perfila com una de les iniciatives estratègiques de cara als propers anys. Natura Bissé va néixer el 1979 entrant en el mercat de la cosmètica professional. Actualment, compta amb més de 350 treballadors i el 2013 va facturà 40 milions d’euros.

En cas que el ple declari la construcció d’especial interès, Natura Bissé gaudirà d’una bonificació del 30%, tal com es va aprovar a la darrera sessió ple

El Centre Direccional continua creixent
Helena Solà (ERC) en l'acte de col·locació de la primera pedra. Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Helena Solà (ERC) en l’acte de col·locació de la primera pedra. Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Aquesta construcció mostra que el Centre Direccional continua creixent any rere any. Actualment encara queden per comercialitzar 1,5 milions de metres quadrats on s’han d’ubicar, segons el Pla Director, activitats econòmiques, habitatges i comerços. Segons Pere Solà, director del Consorci (veure currículum al final de la notícia), el Centre Direccional ha de continuar creixent, i aquest creixement estaria molt més avançat si no arriba a ser per la crisi que “ha aturat les inversions previstes i ha retingut a les empreses que volien implantar-se”.

Aquest objectiu de Pere Solà i del Consorci està en les antípodes de la línia que va marcar Compromís al mandat 2011-2015 on va expressar públicament que s’hi havia d‘aturar el Centre Direccional fins que no se solucionin els problemes de l’Abocador, tal com va dir Sergio Rodriguez, ex-regidor del partit, en 2013: “Cal desqualificar els sòls no construïts al Centre Direccional i legalitzar el que ja s’ha edificat i aturar cap altra tramitació. I, com a acord de mínims, suspendre la tramitació del Pla Director i no fer res fins que no se solucioni el problema de l’Abocador de Can Planas”. Llavors el grup municipal va apostar per legalitzar les construccions ja fetes i declarar la resta de sòl com a “sòl rústic”.

Ara aquesta línia de Compromís s’ha vist alterada per unes gestions realitzades des del Consorci. Carles Escolà, en una entrevista realitzada per “elcugatenc”, va insistir que la lluita com a Compromís és “intentar aturar això. Hem de ser conscients que nosaltres per decret no podem aturar-ho i hem de treballar perquè les nostres posicions vagin avançant”..

Pere Solà continua dirigint el Consorci

peresolaEl Director del Consorci del Centre Direccional és Pere Solà, una persona amb una vida laboral molt lligada al PSC i que va mostrar la seva deslleialtat a Carles Escolà. Malgrat tot, l’alcalde de Cerdanyola no ha fet res per destituir-ho.

Pere Solà ha treballat com arquitecte municipal de Ripoll de 1983 a 1989, quan governava el PSC a la ciutat (Pere Jordi Piella i Vilaregut), com assessor urbanístic de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (quan Josep Vicente Romà, del PSC, era alcalde), de delegat d’Urbanisme i assessor de l’Ajuntament de Girona (amb alcaldes del PSC: Joaquim Nadal i Farreras i Anna Pagans i Gruartmoner), de director general d’urbanisme a la Generalitat (amb Govern de José Montilla, PSC). Quan CiU va recuperar la Generalitat, Pere Solà va cessar del seu càrrec i Artur Mas, per continuar mostrant-li la seva confiança, li va encarregar la tasca de dirigir el Consorci del Centre Direccional i el Parc de l’Alba.

Comparteix: