Demostració d’arqueologia forense al Museu de Ca n’Oliver

La darrera activitat del programa de l’exposició La fi és el principi. Pràctiques funeràries de la Catalunya prehistòrica serà Tocant la mort, una proposta que aproparà a les persones participants a l’arqueologia forense.

tocant_la_mort_webEl Museu de Ca n’Oliver oferirà, el diumenge 18 de desembre a les 11:30h, la demostració d’arqueologia forense Tocant la mort a càrrec de l’antropòloga forense, Carme Rissec, i del director de les excavacions del Poblat Ibèric de Ca n’Oliver, Joan Francès.

En la darrera activitat del programa de l’exposició La fi és el principi. Pràctiques funeràries de la Catalunya prehistòrica, les persones participants tindran l’oportunitat d’apropar-se a l’arqueologia forense. Utilitzant un esquelet real procedent d’un jaciment arqueològic de Cerdanyola, Carme Rissec mostrarà quines dades antropològiques aporten les restes humanes. A més, el director de les excavacions de Ca n’Oliver explicarà com s’interpreten aquestes dades posant-les en relació amb la cultura i el context funerari en què van aparèixer.

L’activitat és gratuïta i està recomanada per a persones majors de 10 anys.

Visita guiada

El dissabte 17 de desembre, a les 18:30h, es durà a terme una visita guiada a l’exposició La fi és el principi. Pràctiques funeràries de la Catalunya prehistòrica. La mostra, que aplega més de 300 objectes originals localitzats a tombes i necròpolis procedents d’una vintena de museus catalans, estarà al Museu de Ca n’Oliver fins al 8 de gener. De la mà del director del museu, les persones assistents descobriran com han evolucionat els costums funeraris des del Paleolític fins a l’Edat del Bronze, des de les inhumacions en coves a la incineració en camp d’urnes.

Comparteix: