La Figa Rebel recorda que “No morim, ens estan assassinant”

La Figa Rebel, orgullosa de les accions dutes a terme la setmana passada per recordar a la ciutadania que “No morim, ens estan assassinant”, en motiu del Día Internacional de la Violència vers les dones.

Imatge: AJIC

Imatge: AJIC

Ja fa uns dies que Cerdanyola va despertar amb una llista de noms al carrer Sant Ramon. Les que hi hem passat els hem vist, a algunes ens ho han explicat, i d’altres potser encara no en saben res. La qüestió és que aquella llista de noms escrits al llarg del terra del passeig, de dones tots, sense cap més referència, anava augmentat conforme anaven avançant el mes de novembre i les nostres vides.

Divendres 25 de novembre, Cerdanyola ha despertat amb una nova entrega: una pintada a la Plaça Abat Oliba amb el lema de “NO MORIM, ENS ESTAN ASSASSINANT”. Va ser així com aquesta nova pintada va dotar de contingut la llista de noms apareguts durant el mes de novembre: són doncs, els noms de totes les dones assassinades per violència masclista en el que va d’any als països catalans i tot l’estat espanyol.

Orgulloses, d’accions que ens empoderen. Orgulloses d’aquest recordatori: no ens morim, ens maten. Mentre al telenotícies no deixem d’escoltar morts aïllades de dones que segueixen apareixent, nosaltres estem amb el lema d’aquesta acció; no son morts aïllades; són feminicidis! I per això seguim i seguirem a peu de carrer, perquè no tolerem ni una violència més, perquè ens volem vives i lliures.

Es pot percebre que l’objectiu d’aquesta acció era que tots els vianants que passessin pel carrer Sant Ramon durant els dies previs al 25N es qüestionessin a què feien referència tots aquells noms que anaven apareixent i que arribat el dia 25N, es pogués donar resposta al significat. L’important d’això és tenir present a la nostra ciutat els  assassinats que dia a dia s’estan cometent en nom del masclisme i denunciar a través d’aquest missatge que la vida de les dones és un dret humà encara no concedit a ple any 2016.

Crònica de La Figa Rebel.

Comparteix: