S’adjudica a Creu Roja la campanya “Una nit d’il·lusió per a tothom” amb un cost de 5.788 €

Torna la campanya “Una nit d’Il·lusió per a Tothom” amb l’objectiu d’il·lusionar – dins de la lògica consumista -  la nit de reis als infants de la ciutat amb problemes socioeconòmics.

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

La campanya Una Nit d’Il·lusió per a Tothom torna amb la fita de recollir joguines i llibres nous perquè els infants de la ciutat amb problemàtiques socioeconòmiques també puguin gaudir de la nit de Reis en una festa que s’ha tornat en una fita del consumisme.

Durant el mes de desembre seran nombroses les activitats que es duran a terme a la ciutat i que inclouran en el seu desenvolupament la recollida de joguines i llibres nous per a la campanya Una Nit d’Il·lusió per a Tothom. També en alguna d’aquestes activitats hi haurà guardioles per a recollir les donacions voluntàries de les persones que ho desitgin.

A més, entre l’1 i el 19 de desembre hi haurà punts fixos de recollida de joguines i llibres nous a diferents associacions de veïns, escoles, llars d’infants, establiments comercials i entitats de Cerdanyola. Les associacions de veïns col·laboradores i el Casal de la Gent Gran també disposaran de guardioles per a recaptar donacions voluntàries durant tot el mes.

Una campanya que ha tingut un cost de 5.788 €

L’Ajuntament de Cerdanyola ha adjudicat, per Resolució d’Alcaldia, la gestió de la campanya “Una nit d’il·lusió per a tothom” a Creu Roja. L’Adjudicació ha tingut un cost per les arques públiques de 5.788 euros.

D’aquesta manera, Creu Roja rep 5.788 euros públics per una campanya que es realitza principalment per voluntaris – les ciutadanes que entreguen els regals i les voluntàries de Creu Roja que els reparteixen-.

El consumisme insostenible de Nadal

La despesa familiar a Cerdanyola es dispara en arribar el Nadal. S’ha aconseguit instaurar en els caps dels consumidors un principi: celebrar el Nadal requereix ineludiblement anar de compres.

La resta de l’any són diverses les qüestions per les quals els/les consumidors/es es queixem del preu dels productes: per la despesa escolar al començament del curs al setembre, per la pujada de la gasolina … No obstant això amb la Nadal es produeix l’efecte contrari, tothom té assumit que celebrar el Nadal significa comprar, així que decideix sortir de compres just en el moment de l’any en què són més cars la majoria dels productes.

Sens dubte hi ha alguna cosa darrere que ens impulsa a comprar tot i que les economies familiars es ressentin. La publicitat aprofita aquests moments en què afloren els nostres millors desitjos i sentiments per reconduir-los cap al consum, i aquest continu missatge cala en la nostra societat sense que tirem la vista enrere per veure que, no fa tant de temps, érem feliços celebrant el Nadal d’una altra manera. Aquest continu bombardeig publicitari comença més d’un mes abans que arribi el nadal, i ho fa començant per ficar en les caparrons dels més petits de la casa un munt d’anuncis de joguines.

Molts pares i mares, sotmesos a la pressió dels seus fills i filles, acaben per convèncer-se que per demostrar el molt que els volen els han de comprar més regals, i acaben sotmetent-se a la dictadura de la publicitat oblidant alternatives de consum més justes social i ambientalment, com poden ser buscar joguines d’artesania local, sense embalatges innecessaris, no sexistes ni bèl·lics, que estimulin la creativitat, adequats a cada tipus d’edat, amb materials naturals i biodegradables, joguines en els quals s’estigui pagant el producte, i no la seva publicitat. A més, estem oblidant fins i tot el més important: que és possible jugar sense joguines.

És responsabilitat de tots i totes recuperar la creativitat a l’hora de celebrar aquestes festes, una creativitat que ens ajudi, en definitiva, a no passar el Nadal perseguint els inabastables somnis que proposen els anuncis, sinó que ens mostri un camí més precís d’aconseguir els nostres desitjos, i que tingui com a punt de partida una forma de celebració més justa social i ambientalment. El consumisme, sens dubte, s’ha de substituir per accions més responsables social i ambientalment. “El consumisme insostenible de Nadal” ha estat escrit per Ecologistes en Acció.

Comparteix: