La Farigola i Tiana diuen NO a una nova benzinera

Els veïns dels barris de La Farigola i Tiana continuen en peu de guerra conta la instal·lació d’una nova benzinera al barri, a tan sols 370 metres d’altra.

WhatsApp Image 2016-11-18 at 15.46.36Un mes després de les primeres mobilitzacions, el veïnatge de La Farigola i Tiana continua lluitant per aturar el projecte d’instal·lació d’una nova benzinera desatesa del grup Petroprix, situada concretament en els números 260-262-264 (aquest és un terreny que pertany a una finca situada al Carrer de Pablo Picasso, 11-13 de Ripollet).

El veïnatge es mostra preocupat perquè els terrenys on s’instal·laria la benzinera està al costat de l’Escola Tiana de la Riba, de parcs infantils, de blocs d’habitatges i del Centre de Salut d’Atenció Primària de la Farigola.

Petroprix va demanar el passat mes de setembre les llicències oportunes per obrir les noves instal·lacions de la Carretera de Barcelona. Aquesta, situada en Ripollet, seria la vuitena benzinera comercial de Ripollet que, sumades a les cinc de Cerdanyola, resultaria una zona urbana sobrecarregada de benzineres on la competència entre les empreses posaria, un cop més, en perill la salut de les persones.

L’assemblea ciutadana creada per aturar la instal·lació, que es va reunir el passat dijous 17 de setembre amb una participació de 45 veïns i veïnes ho té clar: continuaran apostant per la mobilització social com a eina de lluita. Els representants de l’assemblea es van reunir amb Petroprix, una empresa que està acostumada a tirar endavant licitacions com aquesta, ja que tot està reglat per a construir. La reunió amb l’empresa va tenir, com a punt positiu, la proposta d’una reunió entre Petroprix i Ajuntament de Ripollet per tal de mirar altra possible ubicació.

Els veïns i veïnes també alerten que és molt possible que els terrenys on es vol instal·lar la benzinera estiguin contaminants per amiant, a causa del fet que la fàbrica Uralita estava a tan sols 15 metres del solar. Per aquest motiu, l’assemblea vol demanar a l’Ajuntament de Ripollet que comprovin l’estat del sòl abans de construir res.

A la lluita veïnal s’ha sumat la lluita de l’alcalde de Ripollet, J.M. Osuna, qui va declarar el passat mes d’octubre que no calien més benzineres a Ripollet, alhora que anunciava que estava estudiant com poder limitar aquestes instal·lacions, una tasca complicada, ja que no existeix cap eina legal per fer-ho.

Comparteix: