Ramon Andreu denuncia que Bellaterra se sent maltractada

Aquest 9N fa un any que els veïns de Bellaterra van tallar la carretera que creua el poble per demanar que es respectés el resultat de la consulta per ser independents. L’Ajuntament de Cerdanyola, que ha denegat la independència, va manifestar la voluntat de millorar la relació amb Bellaterra però els fets evidencien tot el contrari.

9N_Bellaterra_1Ara fa un any els veïns de Bellaterra van tallar la carretera BV-1414 que creua el poble per demanar que l’Ajuntament de Cerdanyola respectés el resultat de la consulta favorable a la independència de Bellaterra. La consulta va ser legal i acceptada per l’Ajuntament, va tenir una participació del 53,5% i el 94% dels vots van ser a favor de la independència.

L’Ajuntament de Cerdanyola es va negar a donar la independència a Bellaterra, però va apostar per una millora del conveni amb l’EMD de Bellaterra i donar un millor tracte del que havíen donat els anteriors governs locals.

El president de l’EMD de Bellaterra, Ramon Andreu, assegura que “un any després, la valoració que fem de l’oferiment de Cerdanyola no és bona. Les paraules han estat bones, però els fets han evidenciat tot el contrari, perpetuant el maltracte a Bellaterra”. Només en aquest últim any, Bellaterra ha patit una nova retallada unilateral del seu finançament; l’aturada de la implantació del servei mèdic; la denegació de la presència policial durant les 24 hores del dia; i recentment, la presentació de tres accions judicials contra l’EMD.

Andreu assegura que “Bellaterra seguirà intentant negociar un nou conveni per incrementar la seva autonomia, tal i com va acordar el Parlament de Catalunya, però no és correcte que al nostre país el dret a decidir s’estigui qüestionant”.

Comparteix: