Jornada sobre l’ús de la biomassa forestal en entorns periurbans

Durant la jornada, que es celebrarà el dijous 17 de novembre,  es parlarà de l’estat de la qualitat de l’aire a la comarca i de la normativa a aplicar en la combustió de la biomassa.  També es donarà a conèixer el cas pràctic del projecte Boscos del Vallès i finalitzarà amb un debat.

Imatge: energiasrenovadas.com

Imatge: energiasrenovadas.com

La jornada tècnica És compatible l’ús de la biomassa forestal en entorns periurbans? se celebrarà a Cerdanyola del Vallès el dijous 17 de novembre a partir de les 16:30h a la Sala d’Enric Granados de la Biblioteca Central. La sessió ha estat organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental i el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.

La jornada, que començarà a les 16:30h, oferirà dues xerrades sobre L’estat de la qualitat de l’aire a la comarca i la normativa a aplicar en la combustió de la biomassa. Seguidament s’explicarà l’exemple pràctic del projecte Boscos del Vallès de compatibilitat en entorns periurbans. La jornada acabarà amb un debat plenari.

Objectiu de la jornada
L’objectiu de la jornada és comunicar a la societat les estratègies del Consell Comarcal del Vallès Occidental al voltant de la problemàtica de les emissions dins d’un projecte que promou la biomassa en un entorn urbà ZUAP (zones urbanes d’atmosfera protegida).

Boscos del Vallès
El projecte de Boscos del Vallès va néixer al 2013 com a un nou enfocament innovador, amb la voluntat de fer una passa més que complementi les actuacions per a la prevenció d’incendis forestals als boscos comarcals. El seu tret diferencial és la implantació d’una nova línia de treball centrada en la valorització i mobilització de la biomassa forestal per disminuir la combustibilitat dels boscos i produir energia calorífica renovable de baixa emissió de carboni.
El projecte està promogut pel Consell Comarcal del Vallès Occidental i ha estat incorporat com a prova pilot en el projecte europeu Sustainable Innovative Mobilisation of Wood (SIMWOOD).

La jornada és gratuïta i les persones interessades en assistir-hi han d’inscriure’s a través del formulari

Vegeu el programa

Comparteix: