L’alcalde anuncia que realitzarà una ronda de contactes amb els portaveus municipals

Carles Escolà inicia aquesta setmana una ronda de contactes amb els grups de l’oposició per parlar de la situació de la política municipal.

Carles Escolà ha explicat que, sense deixar de banda les seves conviccions polítiques, i entenent la pluralitat del consistori, està disposat a parlar amb tothom sobre els problemes que té la ciutat i les seves solucions. Aquesta ronda s’inicia un cop CiU ja no forma part del Govern de Cerdanyola perquè, segons el mateix alcalde, ha estat aquesta formació política la que s’ha desmarcat dels acords de govern signats, provocant així la seva sortida del govern.

governtrenca

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Els precedents

Després del ple d’octubre Escolà va retirar les competències als regidors de CiU i lamentava que la formació conservadora trenqués els acords del pacte, no només pels fets del ple d’octubre, sinó per tot un seguit d’actuacions que mostraven manca de lleialtat del grup convergent ver les decisions preses per l’equip de Govern, com votar al Consell del Centre Direccional contra el sentit de vot del Govern o exigir la modificació de cartipàs amb l’amenaça de trencar l’acord.

Amb aquest fet, el Govern va quedar en minoria, amb tan sols 9 regidors (Compromís i ERC) de 25. Actualment en el Ple les formacions polítiques amb representació són: 5 per Compromís per Cerdanyola i 4 regidors d’ERC, 5 del PSC, 3 regidors de CiU , 3 regidors del PP, 3 de Ciutadans, 1 d’Iniciativa per Catalunya -EuiA i 1 regidor no adscrit, que en total sumen els 25 regidors.

Comparteix: