L’oposició impedeix la renúncia del conveni de remediació de Can Planas

El Govern va presentar en el ple d’octubre renunciar al conveni de remediació de Can Planas, pel qual l’Ajuntament ha de pagar un 20% del cost de la remediació. L’oposició va votar en contra perquè el Govern no va presentar cap proposta d’un conveni amb millors condicions.

pleoctubreEl ple de novembre del 2006 va aprovar un conveni de col·laboració entre l’Agència de Residus de Catalunya, l’Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i Tractament de Residus, el Consorci Urbanístic del Centre Direccional i l’Ajuntament de Cerdanyola, per a la remediació dels terrenys de l’abocador de Can Planas i compatibilització amb els usos previstos al Pla parcial del Centre Direccional.

En el conveni es regula el règim de finançament de les actuacions previstes, unes actuacions que s’haurien d’haver finalitzat el 30 de juny de 2010 i a hores d’ara encara no s’han iniciat. Segons el document, l’Ajuntament havia de pagar un 20% de la remediació de l’abocador.

El Govern va intentar, sense èxit, renunciar aquest conveni, ja que no s’ha complert, i d’aquesta manera estalviar-se de pagar el 20% de la remediació, però l’oposició va impedir-ho al·legant que el Govern no ha presentat cap proposta per millorar el conveni existent.

Enterria: La proposta és no pagar res

Segons el regidor d’ERC Iñigo Enterria, “l’Ajuntament era propietari del 30% dels terrenys de l’abocador, per tant, com a molt, la quantitat a pagar hauria de ser del 30%”, però el regidor defenia que, amb la renúncia del conveni, l’Ajuntament no hauria de pagar res perquè no va contaminar res.

Els regidors de l’oposició es mostraven contraris a renunciar al conveni, ja que no estaven disposats a renunciar a un conveni quan el Govern no ha presentat cap alternativa ni cap conveni nou que presenti el present. En aquest sentit, Enterria va dir que sí que existia un nou conveni: “No pagar” i complir amb la màxima de “qui conamina paga”, al·legant que l’Ajuntament no ha contaminat mai i que, malgrat que hagi atorgat llicències i s’hagi contaminat, això no significa que l’Ajuntament hi hagi contaminat “una cosa és ser propietari i altra cosa és contaminar”.

Davant d’aquestes paraules, tant Jordi Miró (regidor no adscrit) com Manuel Buenaño (PP) insistien en què l’Ajuntament, atorgant les llicències, hi ha permet que es contamini, i Maria Reina (ICV-EUiA) va afegir, com Marc Costa (CiU), que l’Ajuntament es va veure beneficiat amb l’abocador, ja que va haver-hi contraprestacions. Per tant, deia Costa “no podem dir que no som responsables”. A més a més, el regidor de CiU lamentava que el Govern posés bastons a les rodes intentant trencar un conveni que endarreria la solució, i va alertar que, si es renuncia aquest conveni, “potser acabem pagant el 30% dels costos i sortiríem perdent”.

Finalment el punt va quedar rebutjat amb els vots en contra de tots els partits de l’oposició (ICV-EuiA, CiU, PP, C’S i PSC) i el regidor no adscrit Jordi Miró. L’equip de Govern (Compromís i ERC) van votar a favor.

Comparteix: