Stop Direccional dóna suport a la plataforma Anti-Crematori

El grup ecologista Stop Direccional, centrat en la problemàtica dels abocadors de Cerdanyola, dóna suport a la nova plataforma ciutadana creada per lluitar contra la instal·lació del crematori a la nostra localitat.

Imatge: Compromís per Cerdanyola

Imatge: Compromís per Cerdanyola

Stop Direcional celebra que la ciutadania s’hagi tornat a organitzar per lluitar contra un nou atac mediambiental, com és el cas de la instal·lació d’un crematori a la nostra ciutat, a 500 metres d’un institut, 800 metres de l’Escola Bressol Montflorit, a 400 metres d’habitatges i a menys de 100 metres d’un hotel. La plataforma informa al nou grup que sempre tindrà el seu suport en aquesta lluita, que és una més en les moltes que té Cerdanyola en materia mediambiental: crematori, abocadors, qualitat de l’aire, amiant i Riu Sec.

Els crematoris tenen un gran impacte ambiental

La plataforma recorda que, tal com indican un munt d’estudis, com el de la Universidad de Florida, o el de la Universidad de Córdoba (Argentina), hi ha una estreta relació causa-efecte entre les substàncies que poden emetre les xemeneies del crematori i les malalties. La substància més perillosa és el mercuri. No existeix un nivell mínim de mercuri assumible pel cos humà, ja que qualsevol quantitat de mercuri és tòxica i, a més a més, té la qualitat de que s’acumula i pot estar flotant durant un any per l’aire. Aquest agent contaminant pot provocar càncer, infertilitat i malalties neurològiques, entre altres.

El cas de Vilassar de Dalt

Al contracte de Truyols amb l’Ajuntament de Cerdanyola no apareixen els filtres, però els grups municipals ja han dit que Truyols s’ha compromet a posar-los – acord verbal -. En aquest sentit, Stop Direccional ha demanat la publicació d’un vídeo que es va fer des del grup municipal de CiU Vilassar de Dalt on es parlava que, malgrat havien dit que s’instal·larien els filtres, al projecte final no apareixien, ni als plànols ni als pressupostos.

Comparteix: