Divendres 28: Xerrada sobre els abocadors

El col·lectiu Stop Direccional organitza una xerrada sota el titol “Siguem positives, hi ha solucions”. L’acte, que comptarà amb els ponents Fernando Palacios y Santi Vilanova, serà divendres 28 d’octubre a les 18:30 a la sala 22 de l’Ateneu.

xerrada stop direccionalStop Direccional realitzarà una xerrada sobre la problemàtica dels abocadors, centrant-se en l’abocador de Can Planas. L’acte comptarà amb la presència de dos ecologistes molt reconeguts a Catalunya i a Espanya: Santi Vilanova i Fernando Palacios. Santi Vilanova és pioner en l’ecologisme a Catalunya, i membre d’Els Verds Alternativa Verda. Ell vindrà a hablar del “Com s’ha format l’abocador de Can Planas”. Per la seva banda, Fernando Palacios és investgador del CSIC i un important ecologista que ha estat involucrat en molts casos semblats al de Can Planas, com és el cas d’un dels abocadors de Madrid (Rivas Vaciamadrid), per cert, aquell abocador (que només és un dels nombrosos que té la localitat), es va arribar a descontaminar al 100%.

El missatge de Stop Direccional

La Plataforma Stop Direccional té un missatge molt clar: la neteja total de l’abocador de Can Planas. Per això, la plataforma ha manifestat que, actualment, es troba treballant en buscar solucions definitives per arribar a aquesta finalitat, i diu no acceptar, en cap cas, cap remediació, ja que aquestes no són solucions viables ni definitives, fet que, segons la plataforma, provocaria que els gasos i lixiviats de l’abocador de Can Planas continuin contaminant el medi ambient. A més a més, Stop Direccional està treballant per treure a la llum els responsables de l’atac ambiental que estan suposant els abocadors de Can Planas i Helena.

Comparteix: