L’Ajuntament lamenta el repartiment dels fons DUSI

El govern central destina 30 MEUR del total de 33 MEUR assignats a Catalunya als projectes presentats per Barcelona i Santa Coloma de Gramenet.

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

El govern municipal lamenta el repartiment que ha fet el govern central dels fons DUSI, promoguts per la Unió Europea. El regidor d’Activitat Urbanística i Obres Públiques, Ivan González, explica que el repartiment “transmet una certa deixadesa” del govern central en no valorar les propostes fetes per Cerdanyola del Vallès o d’altres ciutats catalanes.

Cerdanyola del Vallès va concórrer als fons DUSI amb un projecte que intervenia urbanísticament a zones de Les Fontetes, Quatre Cantons, carretera de Barcelona, antigues naus de l’empresa Uralita i Avinguda de Catalunya, al temps que plantejava plans d’actuació social als barris afectats.

Ivan González informa que la ciutat concorrerà a la segona convocatòria dels DUSI, dotada amb 3 MEUR. Al temps que amb independència del que passi anuncia que es treballa perquè les inversions i actuacions previstes al DUSI s’incorporin com a prioritats a la planificació estratègica del govern municipal.

DUSI Cerdanyola

El projecte presentat per Cerdanyola als ajuts DUSI pivota sobre quatre eixos: conservació i protecció del medi ambient; incorporar les noves tecnologies als equipaments i espais públics; reducció de les emissions de carboni i altres elements contaminants; i promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa energètica. El projecte vol anar més enllà de simples actuacions urbanístiques i busca dinamitzar socialment la zona.

Comparteix: