S’obre el termini per a demanar els ajuts per al pagament dels tributs locals

Enguany, l’Ajut a les famílies passa a regir-se per la Llei de Serveis Socials i això permetrà més flexibilitat, progressivitat i eficàcia a l’hora d’executar la despesa prevista.

A partir del 20 d’octubre es podran presentar les sol·licituds per a demanar l’ajut per a pagar els tributs locals. Aquest ajut va adreçat a persones o unitats familiars amb dificultats per fer el pagament de les despeses ordinàries i que compleixin els requisits que recull l’ordenança reguladora.

La convocatòria dels Ajuts Econòmics per a les Famílies 2016 ha passat de regir-se per la Llei de Subvencions a fer-ho per la Llei de Serveis Socials, fet que ha permès introduir canvis. El regidor de Serveis Socials, Maurici Jaumandreu, explica que «fins ara l’ajuda computava com a ingressos de les unitats familiars i això provocava que persones que tenen el llindar de la renda molt ajustat i rebien l’ajuda se’ls hi computava una renda superior i ja no podien accedir a altres ajudes». També en el cas de deutes amb l’administració, la llei de subvencions no permetia atorgar l’ajuda. Sota la nova llei, la situació podrà ser valorada per l’equip tècnic de Serveis Socials de forma individualitzada.

En aquest exercici l’import subvencionable es calcularà d’acord amb l’aplicació de la fórmula ‘valor cadastral habitatge habitual x Tipus impositiu x 0,80′. Aquesta fórmula té en compte el valor cadastral de l’immoble en el que es viu fent que la quota sigui proporcional a aquest. A més, la nova forma de càlcul permetrà a l’Ajuntament executar els 200.000 euros previstos per a l’ajut.

Els requisits per a concloure a la convocatòria són:

  • Figurar empadronats a Cerdanyola del Vallès com a mínim des de l’1 de gener de 2016
  • Tenir la condició de propietari o arrendatari de l’habitatge habitual
  • Trobar-se dins dels barems econòmics següents (Ingressos anuals)

Beneficiari……………………..(RMI+50%RMI)………….13.759,20€

Beneficiari + 1 persona………………(2xRMI)…………  18.345,60€

Beneficiari + 2 persones ……… .(2,25xRMI)…………  20.638,80€

Beneficiari +3 persones ……….. (2,50xRMI) ……………. 22.932€

Beneficiari +4 persones ……….. (2,75xRMI) ………..  25.225,20€

Per cada persona de més……   (0,25%RMI) …………. 2.293,20€

Les sol·licituds amb els impresos necessaris adjunts s’han de presentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) al passatge de l’Ajuntament s/n de 8:30h a 16h. La data límit per a presentar les sol·licituds és 30 de novembre.

Comparteix: