Astral, el documental d’Évole, arriba dijous a la UAB amb una gran acollida

La UAB ha hagut de programar un segon passi del documental Astral, realitzat pel programa Salvados, degut a que s’han exhaurit les entrades previstes per a la seva projecció al migdia. Així, el proper dijous, 13 d’octubre, a les 13h., i també a les 16h., la Sala Cinema de la UAB projectarà la preestrena d’aquest documental que aborda la problemàtica dels refugiats a les costes mediterrànies. 

L’Astral és un antic veler de luxe reconvertit en vaixell de rescat de refugiats a les costes mediterrànies de Líbia. El seu propietari, Livio LoMonaco, fa uns mesos va adonar-se de la dramàtica situació que viu el Mediterrani des de fa anys i va decidir remodelar l’embarcació i cedir-la a Proactiva Open Arms, l’ONG de socorristes més activa en la crisi humanitària del Mare Mortum. En aquest temps, Astral ha rescatat milers de persones. Amb aquest primer film del periodista Jordi Évole l’espectador es pot acostar no només a la realitat de les persones refugiades sinó també a la dels socorristes i metges d’aquesta ONG i tripulants de l’Astral.

La presentació de la sessió a la Sala de Cinema de la UAB començarà a les 13h i anirà a càrrec de Elena Parreño i Bibiana Guarch (de l’equip de Salvados); Albert Roma (treballador de la UABi membre de l’ONG Proactiva Open Arms); i de membres del Centre d’Estudis i Recerca Migracions de la UAB amb la col·laboració del Departament d’Antropologia Social i Cultural de la UAB.

Aquest film que donarà el tret de sortida al programa de Salvados es preestrena a diferents cinemes alhora per tal de recpatar fons per a l’ONG protagonista del documental.

Reserva d’entrades i donatiu solidari

La UAB i la Fundació Autonòma Solidària insten als assistents a la projecció a col·laborar amb la causa gràcies a una entrada solidària a partir de 3 euros, que anirà íntegrament destinada al fons de Proactiva Open Arms. Les entrades per a les 13 hores s’han exhaurit però es farà un segon passe el mateix dia 13 a les 16h.

Proactiva Open Arms

Aquesta ONG té com a missió rescatar del mar als refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa. Neix d’una empresa de socorrisme i salvament marítim amb dilatada experiència a les costes espanyoles.

Un cerdanyolenc a l’ONG

Albert Roma, un veí del barri de les Fontetes, forma part de l’equip de ProActiva Open Arms. Cerdanyola Informa va realitzar-li un “Imprescindibles” on explica, en primera persona, la seva experiència a Lesbos.

UAB amb les persones refugiades. #Universitatsrefugi

La projecció del documental s’emmarca amb el conjunt d’accions de sensibilització que està duent a terme la UAB per tal d’acostar la problemàtica de les persones refugiades a la comunitat universitària. A més, la universitat amb conveni amb la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat està donant resposta a les necessitats de persones que han sol·licitat protecció d’asil i està desenvolupant el Programa Acollida que compta amb la col·laboració del voluntariat de la Fundació Autònoma Solidària.

Comparteix: