Presentació de la campanya “Fora Privada de la Pública”

La Plataforma en Defensa de la Salut Pública de Cerdanyola-Ripollet presentarà la campanya “Fora Privada de la Pública! La privatització ens afecta, ens precaritza, ens perjudica” el proper dimarts 18 d’octubre a les 19 hores al Centre Cívic del Pont Vell.

unnamedDesprés d’anys d’intenses retallades i precarització de la Sanitat Pública els centres sanitaris, totalment o parcialment públics, han vist minvar els pressupostos i en alguns casos s’ha compromès la viabilitat d’alguns centres. En els darrers 5 anys el pressupost del Departament de Salut ha estat reduït en més de 1.000 milions.

El confusionisme d’interessos públics i privats és la principal conducta que facilita la corrupció en sanitat als darrers anys, però ara pretenen tibar encara més la corda en permetre oferir que les persones puguin ser ateses com pacients privats des dels serveis sanitaris públics. Això suposa menys control, més flexibilitat de gestió i de contractació, més disponibilitat competencial per a la gerència, i sobretot més cobertura legal a possibles concerts, convenis, externalitzacions i fins i tot ubicació d’instal·lacions i de serveis privats dins dels centres sanitaris públics.

La modificació legal està aprovada pel Parlament. El març del 2015 CatSalut emetia la Instrucció 5/2015 que permet fer fins a un 49% d’activitat sanitària privada als centres sanitaris de la xarxa pública. Temporalment, aquesta instrucció queda sense efecte fins que no es sotmeti a debat i aprovació parlamentària definitiva. D’aquesta manera s’afavoreixen els interessos privats i s’obren encara més les portes a la mercantilització del que és públic.

Per una Sanitat de cobertura universal, de titularitat i gestió pública, amb finançament suficient i solidària via impositiva.

Acte de presentació de la campanya Fora Privada de la Pública! La privatització ens afecta, ens precaritza, ens perjudica. A càrrec de Isabel Vallet, jurista i activista. Ex-diputada la CUP al Parlament i membre del grup de treball de Sanitat.

Data: 18 d’octubre

Hora: 19h

Lloc: Centre cívic del Pont Vell – C/ Nostra Senyora dels Àngels 15

Més informació: La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública es reuneix de forma oberta cada primer i tercer dimarts de mes al CC del Pont Vell (Nostra Senyora dels Àngels 15)

Comparteix: