Tres escoles i un institut de Cerdanyola s’adhereixen a la xarxa Escola Nova 21

Les Escoles Fontetes, Xarau i Bellaterra i l’Institut Jaume Mimó s’han adherit a la xarxa Escola Nova 21, un projecte que aposta per una nova reforma pedagògica que facilitarà recursos humans i econòmics per innovar en un sistema educatiu avançat.

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Cadascú dels quatre centres educatius de Cerdanyola que s’han sumat a la xarxa Escola Nova 21 – Fontetes, Xarau, Bellaterra i Jaume Mimó – haurà de desenvolupar el seu propi projecte, que compartirà amb una xarxa formada per 481 centres.

El programa Escola Nova és la major iniciativa de col·laboració – d’escoles, ajuntaments i Diputació, amb el suport de la Generalitat – de canvi educatiu que hi ha hagut mai a Catalunya. Amb aquest acord, la Diputació de Barcelona fa un pas endavant en el seu suport a les entitats locals i a les polítiques educatives, posant en valor el paper clau dels municipis en aquest àmbit.

Escola Nova 21 va fer el mes d’abril una crida oberta a les escoles per seleccionar els 200 centres educatius que pasarien a formar part del projecte, amb una durada de tres anys. Finalment la convocatòria es va ampliar fins a arribar a una xarxa de 481 centres de primària i secundària.

El programa compta amb un model de 50 xarxes locals d’innovació distribuides pel territori, formada per 10 centres cadascuna amb l’objectiu de compartir les seves experiències per contribuir en la millora dels centres de la xarxa. D’aquesta manera el municipi es converteix en motor de canvi educatiu en el seu territori.

El nou model

El nou model pretén que els centres educatius deixin de ser llocs on només es prepara per fer exàmens i es converteixin en llocs on s’empoderi als nens. Aquest és l’objectiu d’Escola Nova 21 perquè les escoles catalanes realitzen la transició cap a un sistema educatiu avançat.

El projecte pretén aconseguir la seva meta a través de la implantació d’un sistema educatiu col·laboratiu que fomenti l’intercanvi i aprenentatge mutu: entre alumnes, entre mestres, entre escoles i entre societats.

Un projecte impulsat per la Unesco, la UOC, la Fundació Jaume Bofill i l’Obra Social La Caixa

El projecte Escola Nova 21 està impulsat per la Unesco, la UOC, la Fundació Jaume Bofill i l’Obra Social La Caixa, és a dir, el projecte compta amb la participació d’un banc. Aquesta no és la primera vegada que un banc col·labora en assumptes educatius, tal com va passar amb el projecte universitari del Pla Bolonya, un pla que permetia l’entrada d’empreses i bancs a la universitat.

 

Comparteix: