La ciutadania haurà de pagar el 20% de la remediació de Can Planas

En el ple d’ahir la ciutadania de Cerdanyola tenia l’oportunitat d’estalviar-se el 20% del cost de la remediació de l’abocador de Can Planas, però els grups de l’oposició van demanar deixar el punt sobre la taula.

panorc3a0mica-abocadors_1El ple de novembre del 2006 va aprovar un conveni de col·laboració entre l’Agència de Residus de Catalunya, l’Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i Tractament de Residus, el Consorci Urbanístic del Centre Direccional i l’Ajuntament de Cerdanyola, per a la remediació dels terrenys de l’abocador de Can Planas i compatibilització amb els usos previstos al Pla parcial del Centre Direccional.

En el conveni es regula el règim de finançament de les actuacions previstes, unes actuacions que s’haurien d’haver finalitzat el 30 de juny de 2010 i a hores d’ara encara no s’han iniciat. Segons el document, l’Ajuntament havia de pagar un 20% de la remediació de l’abocador.

El Govern va presentar ahir una moció per denunciar aquest conveni, ja que no s’ha complert, i d’aquesta manera estalviar-se de pagar el 20% de la remediació, ja que, tal com diu Iñigo Enterria, «Cerdanyola està patint les conseqüències i, a més a més, no hem de pagar-li la festa».

Reina (ICV) va demanar la retirada del punt perquè no existia cap conveni nou que millori l’actual, però Enterria va dir que l’Ajuntament no ha de pagar ni un cèntim, sinó que això ho han de pagar les parts que van contaminar. En aquesta mateixa línia intervenia Carles Escolà «el que hem pagat amb el cost de la salut no hem de pagar el cost de la remediació perquè la ciutadania de Cerdanyola no s’ha lucrat amb la contaminació d’aquest abocador».

Finalment el punt va quedar sobre la taula, motiu pel qual l’Ajuntament continua dins del conveni i, en cas d’iniciar la remediació de l’abocador de Can Planas serà la ciutadania qui pagui, amb els seus impostos, el 20% del seu cost.

El Consorci i l’AMB treballen d’esquena a l’Ajuntament

El 9 de juny de 2015, quan aquest conveni va ser denunciat perquè havia passat el termini per procedir a la seva execució, per la porta del darrere el Consorci del Centre Direccional i el Gerent de l’AMB van signar una addenda sense cap coneixement i consulta a l’Ajuntament.

Comparteix: