El ple tomba una possibilitat per evitar la construcció del crematori

ERC i Compromís es va veure sól en el seu intent d’evitar la construcció del crematori. Ciu, que fins ahir eren els seus socis de Govern, van trair el pacte.

DSC05174El mes de setembre del 2013 es va aprovar el projecte de tanatori que es construiria a la zona de l’actual cementiri de Cerdanyola. Aquest projecte, necessari per a la nostra ciutat, incloïa també un crematori a canvi que l’empresa contractada (Truyols) asúmís el cost de la reconstrucció del cementiri (valorat en 1.800.000€), ja que aquest es troba en mal estat perquè cap dels governs anteriors va destinar la tassa dels nínxols en el manteniment d’aquests.

El crematori, que donaria servei a tota la comarca, hauria de complir la normativa vigent, que és de l’any 1976 i no inclou cap mesura de control ni filtres de gasos, fet que posaria en perill la salut de les persones. En aquest sentit, l’empresa Truyols es va comprometre a posar uns filtres, però és un compromís que està fora de contracte i, per tant, en cas que l’empresa adjudicatària no els posés, l’Ajuntament no tindria cap capacitat sancionadora.

Compromís i ERC sempre han estat en contra

Els grups municipals de Compromís i ERC sempre s’han manifestat contraris al crematori. Per aquest motiu, ERC va interposar un recurs de reposició en juny del 2014 que va ser inadmès el setembre del mateix any. Com a conseqüència, el grup va posar un recurs contenciós que va ser admès a tràmit el gener del 2015.

La moció pretenia revocar la inadmissió del recurs, estimar-ho i, d’aquesta manera, retrotació del procediment just al moment anterior a l’adopció de l’acord del ple d’abril del 2014.

El punt es queda sobre la taula

El PP, ICV, CiU i el regidor no adscrit van aconseguir que el punt quedés sobre la taula per tal d’arribar a un consens més ampli i amb informes de la Diputació de Barcelona que donin més suport legal i jurídic.

Aquesta va suposar la primera traïció de la nit de CiU al Govern, ja que el grup convergent es va posicionar a favor de continuar les negociacions amb l’empresa per trobar un consens.

Comparteix: