Expressa’t: Sí a la pau a Colòmbia

A Colòmbia, fins fa poc, la gent cridava “Sí que es pot” per reivindicar el seu dret a viure en Pau davant la possibilitat d’acord entre les FARC-EP i el Govern colombià. Finalment la Pau es va signar ahir 26 de Setembre a Cartagena de Índies.

Imatge: centralamericalink

Imatge: centralamericalink

La Pau a Colòmbia és una oportunitat històrica per a segellar la ferida que sagnava fins avui en tot un continent. És el moment de deixar les armes de sectors fins ahir irreconciliables i d’iniciar el camí del retrobament fraternal i del desenvolupament, perquè ha sigut la pobresa l’origen dels conflictes socials a tota l’Amèrica Llatina.

Avui, a l’espera de la celebració del plebiscit del 2 d’Octubre, us s’espera l’aprovació del SI A LA PAU per la majoria de colombianes i colombians, podem veure com un esperançador exemple com el ‘Sí que es pot’ es converteix, amb la voluntat d’un poble convençut, en un ‘Sí que es va poder’.

Aquest acord de Pau suposa no tan sols la fi d’un conflicte de més de 50 anys amb un cost de gairebé 7 milions de desplaçats, 250 mil morts o 100 mil desapareguts a Colòmbia, sinó que resol de forma satisfactòria, a través de l’anomenat “acord per al desenvolupament rural integral”, aquella vella aspiració dels pobles de “la terra per qui la treballa”. No oblidem que va ser l’assassinat de Jorge Eliécer Gaitán a l’abril de 1948, com a promotor de la reforma agrària, la qual cosa va originar a partir dels successos del “Bogotazo”, l’anomenat període de “la violència” que avui culmina. És un acord que sent les bases per a una pau estable i duradora i on la voluntat política i el reconeixement mutu de les parts, ha estat fonamental per a la seva consecució.

Des de Podem Catalunya celebrem la signatura de l’acord de pau a Colòmbia com l’inici d’una nova etapa de convivència i com a exemple per a la resolució pacífica de conflictes al món, així com ens manifestem per l’opció del “SÍ” a la Pau en el plebiscit del 2 d’Octubre.

Allí, en el bressol del realisme màgic, en aquest lloc del món on la gent levita i els nens neixen amb cues de porc, han decidit canviar el negre de la guerra pel groc de les papallones, aquestes papallones que recordaven tant el president Santos com el líder de les FARC, Timoshenko, en els seus discursos.

Catalunya dona suport a la Pau a Colòmbia de la mateixa manera que els pobles del món han estat solidaris amb Catalunya!

Nostra més sincera enhorabona al poble colombià per un assoliment tan preuat com aquest i per demostrar al món que Sí que es pot.

Escrit de Podem Catalunya.

Comparteix: