Arran projectarà al Buirac “Haizea eta Sustraiak”

Arran tancarà l’homenatge a Txiki aquest dijous 29 de setembre a les 19:30h al Buirac amb la projecció del documental “Haizea eta Sustraiak“.

Imatge: klaketa.net

Imatge: klaketa.net

El passat dimarts 27 de setembre es van complir 41 anys de l’assassinat de Txiki (Jon Paredes Manot) en mans del franquisme a Cerdanyola del Vallès. Per aquest motiu, diumenge 29 ARRAN Cerdanyola va cel·lebrar un acte homenatge amb una caminata al lloc de l’afusellament del Txiki, prop del cementiri de Collserola.

Ara, per tancar l’homenatge d’enguany, Arran ha organitzat al Buirac la projecció del documental “Haizea eta Sustraiak“. Durant la seva projecció el públic assistent disposarà de servei de barra amb pintxos i begudes a preus populars.

“Haizea eta Sustraiak”

“Haizea eta Sustraiak” intenta recuperar la memòria dels successos del 27 de setembre de 1975, la matinada en que el règim franquista va afusellar a cinc joves militants opositors. Els seus noms, com explicarà Alberti, seran els claus del fèretre del dictador: Jon Paredes Manotas “Txiki”, Anjel Otaegi, Humberto Baena, Ramón García Sanz i Jose Luis Sánchez Bravo.

El documental realitzat per Iñaki Agirre recull durant 90 minuts una trentena de testimonis de qui va viure en primera persona aquells assassinats i la farsa que va precedir: famílies, amics, advocats van explicant els seus records fins que va arribar el “tiro de gracia”. Va ser “Al alba”, com canta Luis Eduardo Aute, i ho explica al principi i al final de la pel·lícula Jon Maia, el fill de migrants i txapeldun de bertsolaris.

Homenatge Txiki amb passi documental “haizea eta sustraiak”

DIA: dijous 29 de setembre
HORA: 19:30h.
LLOC: CPiC Buirac (c/Torrent, 48)

Comparteix: