Entrevista a Pedro Casas, president del Club d’Handbol Cerdanyola

Tres equips de l’Handbol Cerdanyola a la màxima categoria Catalana i el sènior estrena categoria després del seu ascens la temporada passada.

Imatge: Facebook Club Handbol Cerdanyola

Imatge: Facebook Club Handbol Cerdanyola

El Club Handbol Cerdanyola és un club amb una dinàmica de creixement constant durant els últims 15 anys. Els èxits esportius comencen a donar-se, diferents equips de base jugant a la categoria superior. La temporada passada el Sènior A va proclamar-se campió de lliga de la seva categoria i l’aleví A és el vigent campió de Catalunya. Enguany tres equips jugaran la màxima categoria catalana, les noies de l’infantil i els nois de l’infantil i cadet, els nostres equips jugaran amb els millors equips de Catalunya (i per extensió d’Espanya).

Al capdavant del club trobem a Pedro Casas, que ja acumula una trajectòria de gestió del club.

· Bé Pedro quants anys portes com a President i com vocal del Club d’Handbol Cerdanyola?

Com a president des del maig del 2015 i com vocal dos anys més amb la junta del Jaume Pla.

· Fins a quin punt la junta actual és una junta de continuïtat o representa un projecte nou?

Personalment crec que és un projecte de continuïtat, tot i que enteníem que la continuïtat, en aquest cas, havia de venir a través dels canvis. Però l’objectiu tant de la junta anterior com de l’actual, és la consolidació del club com a tal. Crec que és un objectiu assolit i a partir d’ara en el que ens centrem és a tenir una estructura que ens permeti anar creixent tant social com esportivament, això si, sense perdre el nostre esperit familiar.

· Quan temps es necessita dedicar per ser President d’un club com l’Handbol Cerdanyola?

Per sort, estic molt ben acompanyat en aquest viatge tant pels meus companys de junta com per part de la coordinació del club. El temps no és mesurable per mi en hores, en principi, sempre estic disponible per qualsevol tema que pugui sortir, tot i que com dic, a la junta, cada membre té la seva parcel·la de la qual es fa responsable i m’ho posen molt fàcil.

· Quantes categories, equips, jugadors i jugadores compta actualment l’Handbol Cerdanyola?

Aquest any per primera vegada podrem tenir equips en totes les categories tant femenines com masculines, en la categoria femenina hi haurà un aleví, un infantil, un cadet, un juvenil i un sènior; en la masculina un aleví, un o dos infantils, dos cadets, un juvenil, dos sèniors i un màster. A més hi haurà un benjamí mixta i un equip d’especials que recuperem després d’un parell d’anys sense tenir-lo i ens fa una especial il·lusió. En total uns 16 equips amb uns 220 jugadors aproximadament

· La temporada passada va culminar amb l’ascens de categoria dels equips sèniors, com valores aquests fets i en general com valores els resultats de la temporada passada, aspectes positius i negatius?

La temporada 2015-2016 quant a resultats va ser històrica pel club amb l’ascens de categoria dels dos equips sèniors del club, també ven tenir dos equips ( juvenil femení i infantil masculí ) competint en la màxima categoria de l’handbol català i l’aleví A mixt del club va quedar campió de Catalunya d’handbol escolar.

Com aspectes positius, creiem que va ser un encert el canvi en la direcció tècnica del club, tot i que no era el previst a principi de temporada, però que ha donat un plus al club tant en l’aspecte esportiu com en el social. I negatiu, per sort, no crec que hagi hagut cap problema destacable més enllà de la problemàtica habitual d’un club com el nostre.

· Un tema no esportiu però que segurament preocupa tota la junta, com obteniu els recursos econòmics per poder mantenir l’Handbol Cerdanyola, com va l’economia del club?

Actualment els nostres ingressos provenen en la seva majoria de les quotes dels jugadors, comptem amb un patrocinador principal i amb dos col·laboradors, així com amb la subvenció que ens atorga l’ajuntament. Amb aquests ingressos fem front al dia a dia del club i econòmicament és viable actualment. Aquest any, però, uns dels objectius preferents del club és augmentar els ingressos per patrocini, amb els quals podrem créixer esportivament.

· Quins objectius i quines perspectives hi ha per la temporada que ja comença?

Sobre tot consolidar els ascensos de l’any passat dels dos sèniors i també consolidar l’equip sènior femení en aquesta temporada.
Quant a la base, intentarem tenir de nou dos o tres equips a Lliga Catalana i per sobre de tot que els nostres jugadors i jugadores es diverteixin jugant a handbol. Sempre els dic que el primer que vull veure’ls es somriure, la resta ja arribarà, si s’ho passen bé i fan esport l’objectiu de la base està complert.

· I a mitjà i llarg termini, algun somni per l’Handbol Cerdanyola?

I tant i la pena és que hagi de ser a mig-llarg termini, el meu somni és que tots els nostres equips puguin entrenar algun dia a pista complerta i no a mitja pista o inclús a un terç de pista com estem fent fins ara. Tot i que això no depèn del nostre club, sinó del nostre ajuntament, les mancances en instal·lacions esportives a Cerdanyola és un gran problema que arrosseguem i patim des de ja fa massa anys.

· Quin missatge voldries transmetre a jugadores i jugadors, a l’afició, als socis?

Dues coses, la primera com ja he dit, que es diverteixin, fer esport és fer amics i passar-s’ho bé. La segona, no menys important i que aquesta junta s’ha posat des del principi com un objectiu principal, és incidir en el respecte a tots els actors d’aquest esport, tot i no ser un esport especialment problemàtic en aquest aspecte, si que volem ser un referent de bon comportament tant al camp de joc com a la graderia, els nostres jugadors, els nostres entrenadors i els nostres aficionats han de ser un model en aquest sentit.

Tots som esportistes, arbitres i jugadors dels equips contraris, al camp es competeix, però sempre amb respecte i bon comportament i al final del partit tots som companys d’esport. No hi ha lloc per cap altre comportament al nostre club.

Comparteix: