Cerdanyola se suma a la Setmana de la Mobilitat Sostenible amb el taller ‘Aprendre a anar en bici’

A més, la sessió de la Jugatecambiental del 25 de setembre es dedicarà a reflexionar sobre el model de mobilitat.

Aprendre_anar_en_bici_Cartell_VISTAPREVIAAmb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, des de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, a través de la regidoria de Mobilitat i Transport, s’han organitzat dues activitats.

El diumenge 25 de setembre, la sessió de la Jugatecambiental estarà dirigida a la reflexió sobre el model actual de mobilitat basat en l’ús del vehicle privat i dels problemes ambientals que se’n deriven. Sota el títol Em moc, em moc, m’agrada l’aire net, els més petits podran participar en un joc de gran format amb diferents tipus de vehicles. La sessió anirà a càrrec d’Argelaga Serveis Ambientals, es farà al Parc del Turonet, començarà a les 11:30h i s’allargarà fins les 13:30h.

A més, l’Ajuntament participarà en la prova pilot Aprendre a anar en bici. Aquelles persones que mai han anat en bicicleta, o que creuen tenir-ho oblidat, podran descobrir com és possible arribar a mantenir l’equilibri sobre la bicicleta, arrancar, pedalar i frenar amb seguretat. En la sessió, prevista el diumenge 2 d’octubre, els tècnics oferiran un petit tastet del curs Aprendre a anar en bici. La plaça del Pla de les Alzines serà l’espai a on es durà a terme l’activitat i l’horari serà de 10h a 13h.

Aprendre a anar en bici és un projecte dirigit a persones adultes però també poden participar menors majors de 12 anys sempre i quan participin amb companyia d’un adult.

Les places són limitades i per això caldrà inscripció prèvia, que es pot tramitar enviant un correu electrònic a agenda@cerdanyola.cat. Indicant nom, edat, alçada i número de telèfon.

Mobilitat intel·ligent. Economia potent

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura vol promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Sota el lema europeu Mobilitat intel·ligent. Economia potent, la Setmana del 2016 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també reforça el potencial de la mobilitat intel·ligent a l’hora de contribuir al desenvolupament econòmic.

Comparteix: