Arran convoca actes per homenatgear a Txiki

El col·lectiu Arran ha organitzat dos actes homenatjar Jon Paredes Manotas, Txiki, un dels darrers condemnats a mort pel franquisme que va ser assassinat fa 41 anys a la nostra localitat.

txiki 2016El pròxim diumenge 25 de setembre es farà una caminada des de l’Ajuntament fins al cementiri de Collserola, on va ser assassinat.

  • Hora de sortida: 10:30. Ajuntament.
  • Arribada i acte homenatge al cementiri: 12h.

El segon acte serà el dijous 29 de setembre a. A les 19:30 al CPiC Buirac es projectarà el documental de “Haizea eta Sustraiak” on disposareu de servei de barra amb pintxos i begudes a preus populars!Txiki

Joan Paredes Manot, “Txiki”

Juan Parades Manot, “Txiki”, va ser afusellat a la nostra ciutat a les 8:30h del matí del 27 de setembre de 1975, en una clariana de bosc a prop del cementiri de Collserola. Aquest any s’escau el 41è aniversari del seu afusellament. Fou un dels darrers afusellats per la dictadura franquista.

Juan Paredes Manot va néixer el 1954 a Zalamea de la Serena, província de Badajoz. Txiki, militant d’ETA, va ser acusat de la mort d’un policia nacional, Ovidio Díaz, durant l’atracament a una oficina bancària del Banc de Santander al carrer Casp, a Barcelona. Un jutjat militar el va condemnar a mort en un judici sumaríssim ple d’irregularitats, sense proves, i amb declaracions contradictòries. El 27 de setembre, i amb processos judicials similars, també van morir afusellats Ángel Otaegui, a Burgos; i els militants del FRAP José Humberto Baena, José Luis Sánchez Bravo i Ramón García Sanz, a Hoyo de Manzanares. Les seves execucions van aixecar una onada de protestes i condemnes contra el govern d’Espanya i els països de la Comunitat Econòmica Europea el Vaticà i les Nacions Unides van demanar l’indult.

Comparteix: