Expressa’t: Tan de bo fos per a tothom

L ́agrupació de Cerdanyola va celebrar la Diada de Catalunya conjuntament amb la resta dels nostres companys i companyes a l ́acte organitzat per Ciutadans a Premià de Mar.

ciutadanscdvCom ja vàrem celebrar altres anys, a Ciutadans vam adoptar un format festiu des d ́una perspectiva neutral i despolititzada per a gaudir del nostre dia, un dia per a tots els catalans independentment de la ideologia de cadascú. Malauradament el nostre president de la Generalitat té previst un concepte de celebració diferent al nostre i un any més la Diada s ́ha vist afectada per un acte institucional amb una finalitat partidista i segregadora, a partir de la qual es pretén divulgar un discurs de caràcter excloent a través dels partits i plataformes independentistes.

Ens hem trobat doncs, amb una manifestació disfressada de celebració i manipulada durant els últims anys d ́una manera notòria per part dels partits nacionalistes de Catalunya. Els discursos difosos per certes formacions polítiques està carregat d’inexactituds històriques que han servit als seus autors per alimentar la confrontació i una ruptura social significativa.

Per aquest motiu, la nostra formació defèn que l ́onze de setembre sigui una data inclusiva, una data que commemori el que realment significa i
en la que puguem gaudir els catalans en el seu conjunt. Com diu el nostre president, és més fort el que ens uneix que el que ens separa, i per això mateix, continuarem reivindicant pacíficament l’alternativa a l’independentisme, la necessitat de preocupar-nos més per la corrupció que per les ambaixades, a prioritzar els serveis socials com l ́educació o la sanitat que en paralitzar el funcionament del Parlament o, simplement, continuar protegint la nostra història preservant que el dia de comprar una rosa i un llibre continuï simbolitzant una bonica llegenda en lloc d ́una imposició de futur.

El dia onze ens vam reunir a Premià de Mar amics i companys del partit, però convidant a tota aquella persona que volgués unir-se a celebrar
conjuntament una jornada festiva repleta de somriures, cançons i rialles. Potser sigui la nostra manera de ser, completament legítima a l ́alternativa nacionalista, la que no ens permeti mirar cap a una altra banda quan una part no majoritària de la nostra població pretén anteposar els interessos d ́alguns partits front de les necessitats de tots nosaltres, i per això, continuarem defensant que Catalunya és la nostra terra, però que Espanya és el nostre territori i Europa el nostre futur.

Artícle de Marc E. Martínez

Comparteix: