Avui arriben els “Welcome Days” al campus de la UAB

Fins al 17 de setembre tindrà lloc els “International Welcome Days” (IWD),una setmana plena d’activitats adreçades als estudiants internacionals, especialment als que vénen d’intercanvi a la UAB. Els estudiants podran conèixer el campus, els serveis, així com els diferents col·lectius de la UAB (el grup de Swing, la colla castellera, els programes de voluntariat, l’equip de rugbi, els grups de teatre, dansa o coral, l’orquestra o el servei de llengues, entre d’altres).

uabLa UAB va comptar el curs passat amb més de 5.000 estudiants internacionals de grau, màster i doctorat, d’entre els quals 1.114 procedien de programes de mobilitat i intercanvi (la majoria europeus, però també molts xinesos).
La Fira de Col·lectius d’Estudiants i de serveis de la UAB serà la primera activitat dels IWD, que es farà el dilluns, 12 de setembre, a les 12h. en el Pati del Cinema. Els estudiants internacionals coneixeran el teixit associatiu de la universitat així com les activitats que es realitzen durant el curs i com participar en elles. Després es donarà pas a la sessió de benvinguda a la Sala Cinema. Aquesta edició comptarà amb les intervencions del Vicerector de Relacions Internacionals, Màrius Martínez i la Unitat de Dinamització Comunitària, que explicaran el programa d’activitats per a aquest curs i la professora Fiona Kelso, qui parlarà sobre el context lingüístic.

Com activitats destacades els col·lectius SwingUAB i Ganàpies UAB oferiran una exhibició i taller obert els dies 13 i 15 de setembre, respectivament, a les 13h en la Plaça Cívica.

En aquest marc d’Intercanvi cultural, també hi haurà una activitat dirigida al menjar. El Dinar Internacional permet compartir plats d’altres països entre estudiants internacionals i locals. Els estudiants locals participants del programa Mentor faran d’amfitrions de l’àpat. Just després, a les 15h, es farà el Tàndem, activitat per practicar llengües en grup.

Els IWD acabaran amb una caminada per l’entorn natural que envolta el campus el divendres al migdia, i amb un pícnic al parc de la Ciutadella el dissabte, activitat que permetrà gaudir de l’entorn i seguir amb l’intercanvi cultural de manera més divertida. Els estudiants del programa Mentor guiaran la caminada i compartiran amb els estudiants internacionals la seva passió i coneixement per la ciutat comtal.

Programa

Dilluns 12 de setembre.

12h Fira de col·lectius i serveis de la UAB.
13h Sessió de benvinguda. Sala Cinema de la UAB.
18h Entrenament obert de rugbi. A càrrec del Centaures. Plaça Acadèmica.

Dimarts 13 de setembre

13h Exhibició i taller de swing. A càrrec del col·lectiu Swing UAB. Plaça Cívica.
15h Presentació del col·lectiu ESN UAB. Sala Cinema de la UAB.

Dimecres 14 de setembre

12h L’experiència de voluntariat a la UAB. A càrrec de la Fundació Autònoma Solidària. A la Sala d’Actes de l’Àgora.
13h Dinar Internacional. A càrrec de Dinamització Comunitària. Pati del Cinema de la UAB.
15h Tàndem. A càrrec de Dinamització Comunitària. Sala d’Actes de l’Àgora.

Dijous 15 de setembre

12h Català des de Zero. A càrrec del Servei de Llengües. Sala d’Actes de l’Àgora.
13h Assaig obert i taller de la colla castellera. A càrrec del col·lectiu Ganàpies de la UAB. Plaça Cívica.
15h Viu la Cultura a la UAB! A càrrec de Cultura en Viu. Sala Teatre UAB.

Divendres 16 de setembre

Tot el dia. Accés gratuït a les instal·lacions del Servei d’Activitat Física durant tot el dia.
13h Caminada pel Campus, de Can Miró a Bellaterra. A càrrec de Dinamització Comunitària en col·laboració amb l’Oficina de Medi Ambient. Inici: Plaça Cívica.

Dissabte 17 de setembre

12h Passeig per Barcelona i Pícnic al Parc de la Ciutadella. A càrrec de Dinamització Comunitària. Punt de trobada Plaça Catalunya.

Comparteix: