Quant ens costa el sou de cada polític local?

Dedicacions exclusives, jornades reduïdes, dietes… La quantitat econòmica que guanya cada càrrec polític a Cerdanyola varia segons les hores dedicades i/o les assistències a les diferents reunions.

El ple extraordinari celebrat el juliol del 2015 va aprovar la determinació del règim de dedicació dels regidors i regidores de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i del règim de retribucions i assistències als grups municipals i als regidors i regidores de la corporació.

sous
El Govern té vuit càrrecs polítics es troben en règim de dedicació exclusiva a l’Ajuntament amb unes despeses anuals que sumen 381.128€. Tres càrrecs tenen dedicació parcial (despeses anuals: 81.312€) i un (Josep Grau) no té dedicació, cobra dietes (desglossades a continuació). A aquesta xifra cal sumar les retribucions dels tres càrrecs eventuals contractats per govern (despesa: 135.000 €) i les obligacions derivades de la pròpia relació laboral.

Actualment 14 de les 25 regidores de l’Ajuntament de Cerdanyola tenen dret a cobrar indemnitzacions per assistència a sessions, fet que comporta la següent despesa per cada convocatòria de:

  • Ple de l’Ajuntament: 379,44 € per cada regidora.
  • Junta de Portaveus: 315,00 € per cada regidora.
  • Junta de Govern Local: 315,00 € per cada regidora.
  • Comissions Informatives permanents: 315,00 € per cada regidora.

Les subvencions que rebran els diferents grups municipals anualment sumen un total de 69.300,00 €, diners que haurien de servir per sufragar les despeses que els grups puguin tenir en l’exercici de la seva activitat política.

Quan estava a l’oposició, Compromís va demanar reduir despeses

En 2011, Compromís per Cerdanyola va presentar una moció demanant establir en 12 la limitació en el nombre d’indemnitzacions que cada regidor o regidora pot percebre per assistència a sessions del Ple de l’Ajuntament, la Junta de Portaveus i la Junta de Govern Local, així mateix, també demanava una reducció del 30% en les remuneracions dels membres de govern ,del personal eventual, de les sessions i de les subvencions als grups municipals.

Ara, amb Compromís com a cap de Govern, els sous continuen sent els mateixos que en el mandat anterior i, fins i tot, hi ha un càrrec de confiança més que abans.

Comparteix: