Treballs a can Planas per assegurar l’estabilitat d’un camí perillós per la salut

L’Àrea Metropolitana de Barcelona, iniciarà pròximament els treballs de restauració d’un camí-sender situat al límit Nord-Est de l´Abocador de Can Planas.

Els treballs consisteixen en omplir de terres dos xaragalls d’uns quants metres de llargada i de quasi 3 metres de fondària, xaragalls esdevinguts amb afluents al Torrent de Can Magrans els dies de pluges. Aquests dos xaragalls que s´uneixen un xic abans de desguassar al Torrent de Can Magrans han estat provocats per la sortida natural de la pluja al llarg dels més de 20 anys en què es va clausurar l´Abocador de Can Planas, el xaragall més llarg té el seu origen uns metres més avall del gran túmul de terres acumulades a l’indret prop del Castell, on hi ha previst fer un mur per evitar l´entrada del freàtic a l´abocador.

L’Ajuntament continua sense avisar del perill

L’Ajuntament ha emès una nota de premsa on diu que “és una zona molt utilitzada per la ciutadania per passejar”, sense avisar-la que és una zona perillosa per la salut a causa de la sortida de gasos incontrolats de l’abocador Elena i Can Planas. La zona, freqüentada per molta gent, no té cap senyal per avisar del seu perill.

Comparteix: