Belen Esteban i Bertin Osborne arriben a Cerdanyola per parlar dels abocadors

Cerdanyola ha tornat a silenciar el debat públic. La matinada del passat dissabte alguns indrets de Cerdanyola van despertar amb cartells amb personatges televisius i missatges que convidaven a reflexionar sobre la problemàtica dels abocadors, però els cartells només van durar hores.

Dissabte al matí alguns indrets de la ciutat van despertar amb enormes cartells de personatges de la telebrosa (Belén Esteban i Bertín Osborne) amb els missatges: “Puigfel mata gente, pero es buena gente” i “Haber, Can Planas os suda el coño, ¿me entiendes?”. Aquests missatges, que tenien per objectiu convidar a la ciutadania a reflexionar amb un argot característic dels personatges, tan sols van durar unes hores col·locats.

La resposta dels serveis de l’Ajuntament va ser contundent, ordenant la retirada immediata dels cartells en un temps rècord, sent, fins i tot, més ràpids que amb el mandat de Carme Carmona. La finalitat de l’Ajuntament està clara: neutralitzar el debat públic sobre un problema de ciutat que ens afecta a tots i a totes: l’abocador de Can Planas.

Els serveis de l’Ajuntament han seleccionat que es pot «publicar» a les parets i que no, tal com podem veure a les imatges que acompanyen a aquesta notícia, on es veu que només han tret aquests cartells i han deixat altres cartells polítics o d’empreses privades. El responsable polític d’aquesta acció és Iñigo Enterria, regidor de l’àrea de polítiques territorials, que inclou la neteja del municipi.

Crida l’atenció la rapidesa del nou govern en treure aquests cartells, i més si tenim en compte que l’anterior Govern era més permissiu, només cal recordar que, en l’anterior mandat, el grup del 15M va instal·lar a la plaça de l’Ajuntament un panell informatiu que va durar mesos.

Bertín del Vallés

El grup que suposadament va penjar els cartells – es manté en l’anonimat – ha creat un perfil de Twitter i de Facebook, i diu tenir l’objectiu de “que el poble se n’adoni que té un abocador enorme al costat del cementiri” i fer una crítica perquè la gent, “no lluita per la ciutat, sinó que es tanca a casa a mirar Salvame” i Bertín diu estar aquí “per combatre això”.

Notícies relacionades: Lluites de primera i lluites de segona.

Comparteix: