El ple extraordinari va durar 20 minuts i ens va costar més de 6000 euros

El passat dijous es va celebrar a l’Ajuntament de Cerdanyola un ple extraordinari per resoldre el contracte de gestió i explotació del PEM Guiera. El ple va durar 20 minuts i va tenir una despesa de més de 6.000 euros.

gueiraSegons l’alcalde, Carles Escolà, el ple extraordinari es va convocar tan sols una setmana abans del ple ordinari per guanyar temps en el traspàs dels serveis del PEM Guiera. L’Ajuntament tenia, però, altres possibilitats per guanyar temps sense augmentar la despesa que ha suposat per tota la ciutadania de Cerdanyola. La fórmula era molt senzilla: avançar el ple ordinari una setmana.

Com el Govern no va contemplar aquesta situació, la ciutadania ha hagut de pagar, dels seus impostos, un total de 14 dietes de 379,44 euros (5.312 euros) per assistència al ple, més 315 euros per cada regidor assistent a la Junta de Portaveus prèvia. Aquest és el segon ple extraordinari celebrat el mes de juliol per tractar la problemàtica del PEM Guiera, és a dir que la despesa es duplica tenint en compte les dues convocatòries.

S’aprova la resolució del contracte

El ple va aprovar, per majoria absoluta, la resolució del contracte de gestió i explotació del PEM Guiera subscrit amb la Federació Catalana d’Handbol. Aquesta decisió permetrà que es resolguin les licitacions pels serveis que s’ofereixen al PEM Guiera i que a partir del 5 d’agost oferiran les empreses guanyadores dels concursos públics. L’opció del govern municipal va ser segmentar els serveis del PEM Guiera en 5 lots, que són els serveis de direcció, administratius, neteja, esportius i manteniment integral. La nova concessió (privatització) serà per un període de 6 mesos + 6 mesos de possible pròrroga.

El ple ha aprovat fixar en 3.054.909 € el valor de reversió provisional comptable del PEM Guiera. S’espera fixar definitivament aquesta quantitat al llarg dels propers mesos “prèvia comprovació formal de l’existència de tots i cadascun dels elements d’immobilitzat a revertir i haurà de prendre en consideració el deteriorament anormal experimentat en les instal·lacions , béns i elements de la concessió”. Un cop es tingui, quedarà fixat el valor final de reversió que l’ajuntament pagarà a la Federació Catalana d’Handbol.

El govern municipal destaca que el procés endegat al PEM Guiera i que avui ha assolit una fita important segueix escrupolosament la llei, regit sempre per la salvaguarda dels interessos de la població en general, incloses les persones treballadores, així com la continuïtat i la qualitat del servei als usuaris en particular. En aquest sentit es recorda que el govern ha demanat la col·laboració de les forces polítiques del consistori i de les persones treballadores del PEM Guiera per resoldre la situació actual i potenciar un dels equipaments d’excel·lència que té la ciutat.

 

Comparteix: