Vuit estudiants de la UAB participaran als JJOO

Vuit estudiants -set noies i un noi- de la UAB participaran als Jocs Olímpics que s’iniciaran el 5 d’agost a Rio de Janeiro (Brasil). Tots ells han compaginat durant el curs la competició d’alt nivell amb els seus estudis universitaris. Formen part dels 112 estudiants de la UAB que estudien dins el programa Tutoresport de l’Autònoma, programa de suport adreçat a estudiants d’alta competició esportiva, que fou pioner a l’estat espanyol. Quatre competiran en hoquei herba, dos en waterpolo i dos en natació. 

Els estudiants de la UAB que desfilaran el proper 5 d’agost a l’estadi Maracaná de Río de Janeiro amb la selecció espanyola són:
-En waterpolo: Anna Espar (estudia ADE) i Laura Ester (estudia Bioquímica).

-En natació: Judith Ignacio (estudia Psicologia) i Marta González (cursa els Estudis d’Anglès i Espanyol)

-En hoquei herba: Mariona Girabent (estudia Fisioteràpia), Xavier Lleonart (estudia Periodisme), Júlia Pons (estudia Educació Primària) i Carola Salvatella (estudia Ciències Ambientals).
 
Imatge: ara.cat

Imatge: ara.cat

Aquests estudiants formen part dels 112 esportistes d’èlit que han estudiat a la UAB durant el curs 2015-2016 mitjançant el Programa Tutoresport, pioner en una universitat espanyola, el curs 1996-97, a tenir en compte aquest col·lectiu d’estudiants d’alta competició. La UAB és una de les universitats que compta amb més esportistes d’alt nivell. A més, la ubicació del Centre d’Alt Rendiment (CAR) a la població propera de Sant Cugat del Vallès facilita la compaginació dels entrenaments amb l’assistència a classe.

“Una vegada troben la carrera adient, aquests estudiants s’hi senten molt implicats, i valors com la disciplina i l’esforç personal que els marca l’alta competició, els serveixen molt per tenir èxit en els estudis”, explica Xavier Isern, coordinador del programa Tutoresport de la UAB.

Per a la waterpolista i universitària Anna Espar, “de cara al futur, la carrera esportiva s’acabarà i aleshores has d’estar preparat. Necessites tenir estudis i formació per dedicar-te a altres coses quan ja no puguis continuar en el món de l’esport. Encara no sé exactament a que em dedicaré però Administració i Direcció d’Empreses és una carrera que té moltes sortides professionals, i estic molt contenta d’estudiar-hi”.

El curs 1996-97, la UAB va crear el programa Tutoresport per respondre a les necessitats d’un col·lectiu que té dificultats per compatibilitzar els estudis amb els entrenaments i les competicions. Cada estudiant té un tutor personal que l’ajuda a planificar el curs acadèmic en funció del calendari esportiu, l’assessora en el seguiment de les assignatures i gestiona les adaptacions necessàries del calendari de realització d’exàmens, lliurament de treballs o realització de pràctiques.

Jocs Olímpics de Londres 2012

Sis estudiants de la UAB van obtenir medalles als jocs olímpics a les passades Olimpíades, a Londres: Joel González, estudiant de Criminologia, va guanyar la medalla d’or a la categoria -58 kg. de taekwondo; la nadadora Mireia Belmonte, d’ADE, va obtenir dues medalles de plata a les proves de 200 m. papallona i de 800 m. lliure. També va assolir dues medalles Andrea Fuentes, estudiant de Sociologia, en dues proves de natació sincronitzada: duet (plata) i equip (bronze). I, a l’equip femení de waterpolo que va alçar-se amb la medalla de plata, participaven les estudiants Laura Ester (Bioquímica), Matilde Ortiz (Periodisme) i María del Carmen García (Publicitat i Relacions Públiques).

Nova web UAB Olimpics

Coincidint amb els Jocs Olímpics de Río, la UAB ha estrenat  un nou espai virtual, la web UAB Olimpics (http://www.uab.cat/web/estudiar/uab-olimpics-1345688641328.html), que conté informació dels estudiants de l’Autònoma que han participat en uns Jocs Olímpics, des de l’atleta Valentí Massana passant per la nedadora Érika Villaecija o el taekondista Joel González. És un petit homenatge a la cinquantena de persones que durant els darrers anys han compaginat els seus estudis universitaris a la UAB amb la participació a uns Jocs Olímpics. Esforç, tenacitat, i treball són alguns dels valors que tenen en comú tots ells. Cada estudiant-esportista té assignat, al llarg de tota la carrera, un tutor o tutora. Aquests tutors, professors de la UAB, que han tingut dins el programa Tutoresport, els han ajudat a adaptar els estudis al ritme que requereix la competició d’alt nivell.

Comparteix: