Les treballadores del PEM Guiera es mostren preocupades pel seu futur

A causa dels darrers comunicats de l’Ajuntament de Cerdanyola sobre la situació actual del PEM Guiera, les treballadores del PEM Guiera es mostren preocupades pel seu futur.

pem_guieraLa Federació Catalana d’Handbol, que gestiona actualment la concessió del PEM Guiera, va anunciar fa dos anys la seva voluntat de no continuar amb el contracte d’explotació, temps ,és que suficient per prendre una decisió sobre el futur de la instal·lació per part de l’Ajuntament.

El cap de recursos humans de l’Ajuntament de Cerdanyola es va comprometre amb les treballadores del PEM Guiera, fa dos anys, que, legalment, l’Ajuntament havia de subrogar tots els llocs de treball. L’article 50.2 del conveni laboral de les treballadores del PEM Guiera ja determina clarament que han de ser subrogades per una empresa externa o per l’Ajuntament o qualsevol entitat pública. Ara, l’Ajuntament ha decidit licitar al personal del PEM Guiera en cinc blocs a través de quatre empreses amb la intenció de preparar una nova licitació de més envergadura, però en dos d’aquests blocs es volen municipalitzar els llocs de treball que fa que set treballadores no tinguin clar el seu futur d’aquí a un any.

El fet de licitar el servei del personal comporta una despesa pel poble d’aproximadament 278.000 euros (evitables amb una bona gestió per part de l’Ajuntament), tot i el vot en contra de la resta de partits que conformen el consistori municipal. Les treballadores denuncien que l’Ajuntament no ha contemplat el caos organitzatiu que suposa la gestió entre les quatre empreses en el dia a dia de la instal·lació i s’afegeix molta burocràcia a la gestió perjudicant el servei que es dóna a les usuàries.

La FCG, justificant problemes econòmics, va reduir el sou un 13% a les treballadores, i ara l’Ajuntament, tenint ela no oposició de la FCH i de l’administrador concursal per treure aquesta condició, els licita igualment amb la reducció de sou. ElsLes treballadores recorden que l’Ajuntament no para d’informar que la instal·lació és viable però els licita amb aquesta condició fent que les treballadores perdin poder adquisitiu de per vida, així que entenen que l’Ajuntament pretén reduir despeses a costa de les treballadores del PEM Guiera.

Les treballadores, doncs, es mostren preocupades per:

  1. Estan patint i molt per la mala gestió que envolta a aquest tema i les contradiccions entre les declaracions fetes per l’Alcalde i els Regidors i la realitat que els envolta.
  2. La divisió de les treballadores en cinc blocs els debilita com a unitat de treball per poder lluitar pels seus drets.
  3. Els preocupa perdre poder adquisitiu de manera permanent.
  4. Els preocupa perdre la qualitat de servei per excés de burocràcia.
  5. A l’agost de 2017 es tornarà a repetir la mateixa situació d’angoixa que estan patint a dia d’avui, quan aquestes empreses finalitzin els seus contractes.
  6. Demanen més transparència per part de l’Ajuntament, ja que fins ara només han rebut notícies contradictòries i poc clarificadores sobre el seu futur.
  7. A partir del 5 d’agost el servei del PEM Guiera estarà gestionat per les noves empreses licitadores.

 

Comparteix: