Cerdanyola Ràdio emetrà avui un dels capítols de “Les veus de la memòria”

Cerdanyola Ràdio emetrà avui dilluns, 18 de juliol, l’espai La guerra civil des d’un punt de vista militar, capítol del programa ‘Les veus de la memòria’, finalista del premi Rosalia Rovira al millor programa d’una emissora de ràdio municipal de l’any 2011.

Cerdanyola-en-guerraTal com informa el portal municipal cerdanyola.info, l’emissió del capítol al 105.3 de la FM serà a les 20 hores i servirà de pròleg a la remissió de tots els capítols que farà en la nova programació de Cerdanyola Ràdio a partir de setembre, en dates per determinar, tot commemorant el 80 aniversari de l’esclat de la Guerra civil.

El programa Les veus de la memòria-Cerdanyola en guerra va ser un espai setmanal que al llarg d’11 capítols va fer un repàs a la importància històrica del temps que va de la proclamació de la República al 1931 a l’inici de la dictadura franquista. La direcció del programa va anar a càrrec de Toni Àlvaro i Xavier Poza amb la participació de l’equip tècnic de la ràdio local.

Els diferents capítols, prioritzant el punt de vista local però amb contextualització de cada tema, aborden:

1. Presentació del programa Cerdanyola en guerra. Recordatori de l’entrada de les tropes franquistes a Cerdanyola el 26 de gener de 1939.

2. La II República.

3. La guerra civil des d’un punt de vista militar.

4. La violència a la reraguarda.

5. La vida quotidiana durant el temps de guerra.

6. La internacionalització del conflicte.

7. Cultura popular durant la guerra.

8. Guerra i revolució.

9. L’exili.

10. Primers anys de la postguerra. Efectes a la ciutat.

11. La Dictadura.

Les veus de la memòria formava part del cicle d’activitats Cerdanyola en guerra que va organitzar el Servei de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Cerdanyola, entre els dies 19 de gener i 6 de maig de 2010, amb la col.laboració de diverses entitats de la ciutat (Vespres literaris, Passi-ho bé Teatre, Cineclub Xiscnèfils, Àula de Teatre de l’Ateneu, entre d’altres).

Al llarg dels seus 11 capítols, Les veus de la memòria va comptar amb la participació d’historiadors locals com Joan Francès, Josep Lluís Negreira o Miquel Sánchez; especialistes en l’època com Joan Villarroya, Assumpta Montellà o Xavier Domènech; la coordinadora de Cerdanyola en guerra, Marta Argelagués; l’aleshores director del Memorial Democràtic, l’historiador Miquel Caminal; l’autor de l’obra teatral Carmeta, una dona de Cerdanyola, Andreu Córdoba; entre molts altres testimonis i va recuperar el testimoni de persones anònimes fins aquell moment que van viure els convulsos anys 30 i 40.

Aquesta notícia ha estat agafada del portal de notícies de l’Ajuntament de Cerdanyola.

Comparteix: