Dimecres 15, presentació del llibre “Librarse del Euro” com a eina per al debat sobre l’economia i discurs dominant

Dimecres 15 de juny, a les 18:30h, la Universitat Popular de Cerdanyola – UPcdv presenta el llibre “Librarse del Euro”, trobada de moviments emancipadors dels pobles del sud d’Europa“. Comptaran amb la participació de dos de les autores del llibre, Rosa Cañadell i Josep Manel Busqueta.

cartell acte librarse del Euro 6

Cartell de la presentació a Cerdanyola

Des de la Universitat Popular de Cerdanyola, presentem el llibre Librarse del €uro, una recopilació de treballs i opinions que volen aportar una eina al debat sobre l’euro i contribuir a generar una opinió crítica al discurs dominant, segons el qual no existeixen alternatives. Participen, entre altres, Alejandro Andreassi, Julio Anguita, Josep Manel Busqueta, Rosa Cañadell, Pedro Montes, Arcadi Oliveres, Joan Tafalla i Diosdado Toledano.

En 2013 va aparèixer un primer manifest «Per la recuperació de la sobirania econòmica, monetària i ciutadana» defensant la sortida de l’euro. A l’abril de 2015, amb un segon manifest «la crisis sigue, los destrozos se agravan, el sufrimiento se acumula», es reforçaven els arguments de l’anterior i es deia a una articulació social d’una resposta a la moneda única. A partir d’aquests manifestos es va conformar la Plataforma sortir de l’euro, que està desplegant iniciatives per impulsar i organitzar el debat sobre la necessitat d’abandonar la moneda única des d’una perspectiva favorable a les grans majories (el que passa per revisar el deute il·legítim i passar a controlar socialment el sector financer).
A partir d’aquestes jornades s’han començat a multiplicar les trobades i sinèrgies entre els forces signatàries del seu Manifest, amb reunions virtuals estables i presencials a Niça, Roma, París i Atenes.

A l’acte comptarem amb dues de les persones autores:

· Rosa Cañadell, professora, membre de la Plataforma Sortir de l’Euro i Socialisme 21, ex-portaveu del sindicat USTEC-STEs

· Josep Manel Busqueta, pastisser, membre del Seminari d’Economia Crítica de Taifa i ex-diputat de la CUP-CC al Parlament.

Creiem que és una bona eina per a un debat de molta actualitat i, com en altres ocasions, a més de disposar d’exemplars del llibre que presentem, exposarem bibliografia complementària a la mateixa sala.

Ens veiem dimecres!!!

 

UPcdv – Universitat Popular de Cerdanyola
[Facebook] [EVENT]
Correu: universitatpopularcdv@gmail.com

Plataforma “Salir del euro”
[Manifest] [Web]:

Correu: salireuro3@gmail.com

&nsbp;
[center]

[center/]
&nsbp;

[center]

[center/]
Comparteix: