Control integral de plagues en alguns arbrats de la ciutat

Davant l’aparició de plagues en algunes espècies d’arbres plantats a la ciutat, des de l’A juntament s’inicia un pla d’actuació i control natural que consisteix en la introducció d’insectes paràsits externament en els arbres afectats.

plaga_2Aquesta setmana s’ha començat a aplicar el pla de Control Integral de Plagues en algunes zones de la ciutat a on s’ha detectat l’inici de plagues, en alguns casos molestes pel veïnat perquè van associades a l’exsudació de melassa provocada per l’acció dels insectes. L’actuació que es realitza seguint la normativa europea actual i consisteix en alliberar insectes paràsits externament en els arbres afectats i que combaten la plaga. Els insectes que s’alliberaran són Anthocoris (similar a la xinxa), Adalia (marietes) i Aphidus (similar a un mosquit), que s’alimenten dels insectes paràsits dels arbres i evolucionen en funció de la plaga; quan aquesta desapareix ells fan postes d’ous que no sortiran fins a una nova infecció. Els insectes paràsits s’apliquen amb unes caixetes petites de cartró que es pengen a les branques dels arbres. Es tracta d’insectes habituals, que en condicions normals ja existeixen, però que interessa mantenir més quantitat d’ells per controlar els problemes de plagues.

Els focus principals de plagues són de cotxinilla acanalada en els Acer platanoides del carrer de Sant Ramon i carrer de Josep Tarradelles; pugons en els Til·lers de la rambla de Montserrat i plaça de l’Abat Oliba; i la psila purchassi sobre els Cersis i Albizzia de l’avinguda de Canaletes i del carrer de Collserola.

Plaga de pugons a l’avinguda de Catalunya

Els arbres de l’avinguda de Catalunya (Jacarandes) s’han vist afectats de forma sobtada i molt abundant pels pugons, que s’han multiplicat al trobar-se els arbres en flor. L’exsudació en aquest cas és abundant i és recomanable fer un tractament més convencional, amb un producte natural com és el sabó potàssic, que no té toxicitat per a les persones i que actua debilitant els cossos dels pugons i les postes fins que s’assequen per la calor.
El tractament amb sabó potàssic es durà a terme el dilluns 13 de juny entre les 5h i les 7h del matí. L’Ajuntament ha informat d’aquesta actuació al veïnat i també al col·lectiu de persones afectades per Sensibilitat Química per a que prenguin les precaucions que s’escaiguin.

Comparteix: