Crator Produccions deixarà de prestar servei a l’Ajuntament

Crator Produccions deixarà de prestar servei a l’Ajuntament després de vuit anys realitzant una feina audiovisual excel·lent.

DSC00919L’empresa local Crator Produccions va començar a treballar per l’Ajuntament de Cerdanyola fa vuit anys prestant el servei audiovisual d’un gran nombre d’activitats de la ciutat. Dins d’uns mesos l’empresa Intus entrarà a cobrir aquest servei. Segons un treballador de Crator, “aquesta empresa entrarà a operar a la ciutat fruit d’un concurs amb un preu de condicions paupèrrim, on no s’específica en cap cas la feina que s’ha d’efectuar, ni les hores diürnes, nocturnes i festives que es realitzaran”.

El preu no ho és tot

Crator va presentar, per escrit, una bateria de preguntes sobre l’adjudicació del servei, i va aprofitar l’audiència pública per realitzar algunes d’elles. Una d’aquestes preguntava a l’equip de Govern si veia lògic valorar només el preu en el cas d’un concurs com el que s’estava adjudicant. Iñigo Enteria li va respondre que el tema del preu ho fixa la llei. Segons deia el regidor d’ERC, “abans les administracions podien adjudicar amb criteris tècnics, però avui el tema del preu és el que prima, és el que fixa la llei”. En aquest sentit, Francos (PSC) li va recordar a Enterria que això no era cert, que a “la llei de contractes públics existien tipologies de contractació per preu, per ofertes, per condicions, per millores,…”.

“Aneu controlant les factures extres”

Tal com va avisar el portaveu de Crator, el servei que prestarà la nova empresa que ha guanyat el concurs presentant una millor oferta econòmica podria generar factures extres que, al final de l’exercici, podria resultar un servei més car que el que tenim actualment. En aquest sentit va animar als grups de l’oposició que controlin aquestes factures.

Comerç i economia local

Segons l’acord programàtic signat pels grups que ara mateix governen la ciutat més ICV-EUiA,

“En parlar d’ocupació i treball entenem que el comerç local hi juga un paper important, ja que l’entramat de comerços pot crear llocs de treball de proximitat. Hem d’avançar cap al consum local i de proximitat que és més just, més sostenible i reverteix directament a la ciutat”.

En el cas de Crator Produccions aquestes paraules de l’acord programàtic han quedat en paper mullat, ja que s’ha prescindit d’una empresa local, formada amb dos treballadors que han viscut a Cerdanyola tota la vida, per contractar a una empresa de La Garriga.

El Govern anima a Crator a impugnar l’adjudicació

Tant Iñigo Enterria (regidor d’ERC) com l’alcalde Carles Escolà van animar a Crator a impugnar l’adjudicació si creien que el que deien era cert, “si jo estigués en el seu lloc estic convençut que ho faria (impugnar)”, “no hi haurà cap tipus de problema i no hi haurà cap tipus de represàlia per part nostra” deia Carles Escolà.

Sense tenir en compte el Consell de Comunicació

Durant mesos, a la sala de plens s’ha parlat molt de fomentar la participació i els consells, en canvi, el Govern, en aquest cas, ha pres una decisió sense comptar amb l’opinió del Consell de Comunicació.

Comparteix: