S’inicia la campanya Jo reciclo la meva ciutat

Els equips d’informadors ja teballen a les bateries de contenidors de la ciutat interactuant amb el veïnat quan hi porta la brossa. L’objectiu és treballar aspectes com la correcta separació de la brossa, la necessitat de segregar-la, com fer-ho correctament, entre d’altres.

Cartell_reciclatge La campanya ‘Recicles o no recicles?. Jo reciclo la meva ciutat.’és una proposta d’actuació de proximitat – davant dels contenidors de recollida de brossa de Cerdanyola del Vallès – pensada per a fer pedagogia sobre la minimització dels residus i la seva correcta separació des de l’origen i la posterior distribució als contenidors adequats situats a les bases que hi ha al terme municipal.

Per aconseguir-ho parelles d’informadors/res interactuaran amb el veïnat quan es porti la brossa a les bateries de contenidors. Ho faran durant 8 dies, en horaris de 17 a 12 hores i s’han previst 112 actuacions en aquells punts on els serveis municipals han detectat que és possible optimitzar la recollida i posterior reciclatge de la brossa urbana.

La campanya, que es financia amb el fons Ecoembres i Ecovidrio, es realitzarà a tot el terme municipal, excepció feta de Bellaterra, perquè allà s’hi fa recollida de brossa porta a porta.

Reciclar més és possible

En els municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, de la qual la nostra ciutat en forma part, cada persona genera una mitjana d’1’4kg de residus al dia. Tot el que no es recicla, d’aquesta quantitat, acaba en una incineradora, que emet dioxines, metalls pesats, i altres productes tòxics o bé en un abocador que emet gas metà i lixiviats. La solució a les incineradores i als abocadors passa pel reciclatge i la minimització dels residus que produïm. D’aconseguir-ho, tant el planeta com la humanitat guanyaria en salut.

Comparteix: