El Ple de Cerdanyola mostra el seu suport a l’Andrea i l’Àlex

La majoria dels partits polítics amb representació municipal voten favorablement la moció promoguda per Solidaritat Cerdanyolenca dins de la campanya de suport a l’Andrea i l’Àlex.

Tots els partits amb representació al ple municipal – excepte el PP, que s’ha abstingut – han aprovat la moció promoguda per Solidaritat Cerdanyolenca amb l’objectiu que el consistori mostrés el seu suport a les dues cerdanyolenques que es troben en procés judicial arran d’un muntatge policial.

La moció aprovada acorda:

  1. Mostrar la disposició i voluntat d’aquest Ple per tal que s’arribi al total esclariment dels fets amb objectivitat, i sense cap rastre d’ombra ni de dubte de preferència, assegurant-se que en seu judicial s’aplicaran totes les garanties i una exhaustiva valoració dels fets provatoris, amb prevalença del dret a la presumpció d’innocència que es reconeix a qualsevol persona acusada.
  2. Constituir a Cerdanyola una Comissió de Treball amb Participació Ciutadana, que abordi situacions i casuístiques en l’àmbit de la seguretat amb la regidoria corresponent, per garantir la igualtat de dret de totes les persones i la correcta i transparent actuació dels cossos policials, de tal manera que s’avanci en la defensa dels Drets Fonamentals, i per evitar que fets com aquest es repeteixin.
  3. Que dos o més càrrecs electes de l’Ajuntament de Cerdanyola facin acompanyament presencial durant el transcurs de la Vista Oral, en data 18 de maig de 2016 a les 10,30 hores al Jutjat Penal número 4 de Sabadell.
  4. Fer arribar aquests acords a la Fiscalia, als tribunals que jutjaran les encausades, i a la Generalitat de Catalunya.

Ja hi ha data per al judici de l’Àlex i l’Andrea

El proper dia 18 de maig, es celebrarà un judici a dos joves per uns fets ocorreguts fa 7 anys a Cerdanyola. Es tracta d’un cas ple d’irregularitats i d’incoherències, en que les versions dels testimonis accidentals dels fets semblen no tenir-se en consideració, tot i que contradiuen la versió que va donar la policia.

Sense haver comès cap delicte, l’Alex és escorcollat, agredit, detingut injustificadament i acusat d’atemptat a l’autoritat i d’una falta de lesions. L’Andrea, tot i no haver estat detinguda, dos dies més tard també va rebre avís que la denunciaven pels mateixos càrrecs. La fiscal els demana més de 2 anys de presó a cadascun i una indemnització econòmica que pot ser molt elevada, que pot arruïnar la vida d’unes persones joves que, com moltes de la seva generació, han de viure en base a contra

ctes i sous precaris. Ara, 7 anys més tard, arriba el judici, el dia 18 de maig del 2016 a les 10,30h als Jutjats de Sabadell.

Es dóna el fet, que per a Solidaritat Cerdanyolenca és la clau d’aquest cas, que l’Andrea i l’Alex eren membres actius dels moviments socials de dissidència política de Cerdanyola. No es tracta d’un error ni d’un cas aïllat, sinó d’una maniobra intencionada de repressió política per silenciar persones i moviments col·lectius que qüestionen públicament el sistema. Per tot això, i perquè és un cas més entre molts altres d’exercici de repressió selectiva, el col·lectiu creu que cal fer-lo públic.

Per aquest motiu, us conviden a participar de la concentració que hi ha convocada el dia 18 de maig a les 10h als jutjats de Sabadell on es celebrarà el judici penal de les dues encausades, així com a les xerrades organitzades que anirem publicitant a través de les xarxes socials i on podreu tenir informació més detallada del cas. Més informació.

[VÍDEO] Muntatges policials a Cerdanyola: El cas de l’Andrea i l’Alex

Comparteix: