Continuen les rebaixes de Personal Docent i Investigador a la UAB

Aquest dimecres professors/es i investigadors/es de la UAB (PDI) es plantaran davant del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona com a senyal de rebuig a la precarietat laboral del PDI, la supressió d’uns 70 llocs de treball en 32 departaments i la no renovació de 300 professors associats.

plantemEl proper dimecres 27 d’abril a les 13 hores professors i investigadors (PDI) de la UAB es plantarà davant del rectorat. Ho faran de manera gràfica, plantant una trentena de figures en al·lusió a les situacions de precarietat que pateix una bona part del PDI de la UAB. Dins d’aquestes situacions hi ha:

  • L’ús de contractes de pràctiques per a contractar a professors/es amb una àmplia experiència posdoctoral. Alguns/es d’ells porten més de 10 anys fent classe (i d’haver obtingut el títol de doctor/a)

  • La contractació barata (com a professors/es associades) de persones que estan durant a terme una carrera acadèmica i que el canvi de la política de contractació el curs 2016-2017 pot enviar al carrer. Sovint es tracta de trajectòries de més de 5 anys impartint docència a la UAB. Aquesta mesura afectarà unes 300 persones.

  • Actualment a la UAB hi ha uns 156 professors agregats interins als quals se’ls neguen una part dels complements salarials, com ara els mèrits de recerca i docència. Aquesta bossa no ha parat de créixer en els darrers anys.

  • En una situació similar es troben 50 professors/es titulars interines, amb l’agreujant que el rectorat de la UAB ha manifestat la intenció de no renovar el seu nomenament i, per tant, acomiadar-los.

  • Actualment desenes de persones (o fins i tot centenars) estan treballant en laboratoris realitzant tesis doctorals i altres activitats de recerca sense cap tipus de beca ni contracte laboral.

  • Altres investigadors estan treballant amb falsos contractes de Personal d’Administració i Serveis (PAS)

Aquestes situacions es veuen agreujades per la reducció de pressupost per a contractació de PDI que patiran 32 departaments de la UAB (més de la meitat del total). Aquest fet suposarà l’acomiadament de PDI principalment jove i un increment de la sobrecàrrega docent de la resta del professorat.

Davant tot això, la secció sindical de CGT-UAB (majoritària al comitè d’empresa del PDI) emprèn una campanya de mobilitzacions. Començarà el dimecres 27 d’abril i durarà gran part del maig, amb una convocatòria de vaga de PDI pel dia 18 de maig.

Comparteix: