Campanya per una accessibilitat real el 2017

La Comissió de Treball de l’Àmbit de la Discapacitat treballa perquè millori l’accessibilitat de la ciutat per a tothom.

mocio1L’entitat AFIS (Associació Funcional per a la Integració Social) va presentar a la reunió del CT de l’Àmbit de la Discapacitat la campanya de sensibilització que impulsen per una Accessibilitat real 2017. Van explicar la iniciaren el juny de 2015 perquè l’a plicació de la Llei 13/2014 d’a ccessibilitat no caigués en l’oblit. Una de les accions que dugueren a terme fou promoure una moció que va arribar al ple de novembre de 2015. Presentada per la junta de portaveus s’aprovà per unanimitat, adherint-se l’Ajuntament a la iniciativa.

La campanya

La campanya que presenten consta d’una eina, que és una etiqueta amb una imatge i el logo de l’entitat amb la qual identifiquen incidències de barreres arquitectòniques i obstacles trobats a la via pública, que impedeixen la mobilitat i després publiquen a la xarxes socials i les fan arribar als estaments públics.

També treballen amb als comerços, aquells que opten per l’accessibilitat a les seves dependències els fan un reconeixement llistant-los a una base de dades de comerços accessibles a la ciutat.

Des de la Taula d’Accessibilitat i Mobilitat es va proposar aprofitar aquesta campanya ja iniciada, continuar treballant i complementar-la amb la feina que es fa des de la Comissió de Treball de l’Àmbit de la disCapacitat . La unió d’esforços permetrà fer una campanya més àmplia i amb més recursos fruit de l’esforç de tot el col·lectiu de persones amb disCapacitat.

Roser de Maig

Aquest any l’entitat Tots Vàlids ha participat activament a la Comissió de la Festa del Roser de Maig, aportant les seves idees i el seu treball. Les entitats de la CT de l’Àmbit de la disCapacitat també hi col·laboren oferint activitats en aquest esdeveniment festiu. Aspadi amb tallers i manualitats i activitats esportives, Tots Vàlids gestionant la barra del bar i organitzant un esdeveniment esportiu, Creu Roja amb tallers per la canalla i Catalònia muntant amb un taller de manualitats.

Nova adscripció de la comissió

L’ampliació del govern municipal, amb l’entrada dels grups d’ERC i CiU, ha comportat canvis a l’organització municipal. D’aquesta manera la Comissió de Treball de l’Àmbit de la Discapacitat passa a formar part de la Regidoria de l’àmbit dels drets civils, amb Elvi Vila al capdavant. Per la seva vinculació amb Serveis Socials el regidor Maurici Jaumandreu continuarà sent el referent per les entitats.

Comparteix: