La UAB celebra la “Setmana Saludable i Sostenible”

La VII Setmana Saludable i Sostenible de la UAB, acull activitats com la caminada, tallers de cuina, sessions de risoteràpia o malbaratament alimentari, performance d’abraçades, xerrades sobre el mindfuldnes o l’autoconeixement, i com a novetat, una desena de furgonetes o “food trucks” que oferiran menjar saludable el dia central de la setmana, el dijous, 7 d’abril, al campus de Bellaerra. L’objectiu és promoure hàbits per un estil de vida saludable i sostenible. L’any passat hi van participar més de 2.000 persones. Enguany s’arriba ja a la setena edició.

Imatge: Campus SiS UAB

Imatge: Campus SiS UAB

Adquirir hàbits per un estil de vida saludable i sostenible és l’eix vertebrador de les activitats de la Setmana Saludable i Sostenible de la UAB. Entre les més de 50 activitats organitzades enguany, la UAB presenta, com a novetat, una desena de furgonetes o “foodtrukcs” que oferiran mejar saludable al campus. Es tracta de 10 vehicles, la majoria amb estètica vintage, tots diferents, que oferiran menjar saludable com ara crepes, truites, hamburgueses vegetals, menjar brasileny, pizzes de forn de llenya o “arepas” colombianes, entre d’altres. Aquests vehicles fusionen alguns d’ells l’street art i el menjar per emportar, amb una estètica grafitera i de carrer, i altres amb estètica més tradicional. De 10 a 17 hores estaran a l’Eix Central del campus de Bellaterra el dijous, 7 d’abril.

Al Campus de Sabadell es farà un tast d’hàbits saludables amb ”Activa’t i mou-te a la feina”, que després de la setmana, també es faran a les facultats de Medicina, Rectorat, Ciències, Lletres Traducció i Ciècies Econòmiques. Es farà un partit de bàsquet en cadira de rodes que enfrontarà a Global Bàsquet UAB-UNES FCB, el dissabte al Poliesportiu Nord de Sabadell.

Els menjadors de la UAB oferiran al llarg de la setmana una mostra de plats de diferents països mediterranis, i al llarg de tota la setmana també, del 4 al 8 d’abril, es podrà entrar gratuïtament al Servei d’Activitat Física, ja que s’hi faran portes obertes.

Prèviament a la Setmana, del dimarts, 29 al divendres, 1 d’abril, hi ha hagut l’exposició itinerant “UAB Campus SIS”, una mostra divulgativa de les accions i activitats que es duen a terme durant tot l’any al campus.
Xerrades sobre temes saludables
Hi hauran activitats formatives i xerrades sobre temes relacionats amb la salut.Música, cervell, ment i individu és el tema que tractarà Antoni Bulbena el dilluns, 4 d’abril, a les 12.30 h. a la Facultat de Psicologia. Al gimnàs de Ciències de l’Educació, Ramon Lozano, oferià un taller de relaxació, el dilluns, 4, i el dimecres, 6, a les 14 hores.

“Cuina amb tupper ” serà el que abordarà Jean Claude Aranega, professor de l’Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB, el dilluns 4 d’abril, de 16:15 h a 18:15 h a la Facultat de Ciències. S’explicarà quins productes són  adequats per aquest tipus de cuina i com optimitzar recursos. Es parlarà de la filosofia japonesa Bento, es donaran recomanacions per organitzar el tupper i com evitar intoxicacions. També es donaran receptes de reaprofitament i d’entrepans divertits i saludables.

La Facultat d’Economia i Empresa acollirà un taller sobre com funciona el cervell, a càrrec de Roser Nadal, el dimarts d’11 a 14 hores. Margarita Martí parlarà de com la restricció calòrica millora la memòria durant l’envelliment, a l’edifci Àgora el dimarts, a les 12.30 hores.  Es faran sessions sobre l’esforç visual i taller de relaxació de vista el dimarts i dimecres, a l’ICE. “El cervell dinàmic corre per canviar el cervell” serà la temàtica que abordarà David Costa el dimecres.

El Mindfulness i com pot suposar un entrenament per conrear una ment sana, bella, ètica i feliç és la xerrada que oferirà Andrés Martin Asuero, el dimarts, de 13.00 h a 14.00h a la Facultat de Lletres, per donar a conèixer en què consisteix els beneficis que pot aportar a nivell de benestar personal i relacional millorant la capacitat d’atenció, gesitió de l’estrès i  l’autoestima.

El conegut divulgador de temes d’autoconeixement, responsabilitat personal, lideratge en valors i desenvolupament organitzacional, Borja Vilaseca, oferirà la conferència “Encantat de conèixer-me: breu introducció a l’autoconeixement mitjançant l’Eneagrama”, el dijous,  7 d’abril, a la sala d’actes del Rectorat.

Es faran tallers de risoteràpia, de vista i dieta, de deixar de fumar, d’al.lèrgens en els aliments i el seu etiquetatge, i s’explicarà què fan els Equips de Primers Auxilis i com utilitzar un extintor.

Dijous 7 d’abril, la diada central

Durant la diada central de la Setmana Saludable i Sostenible, el dijous, 7 d’abril, a la plaça Cívica, es concentraran la majoria d’activitats. De les 10 h. a les 17 hores s’instal.laran diferents food-trucks (furgonetes), que oferiran menjar saludable i sostenible, a l’Eix central del campus.

Hi haurà a la plaça Cívica la Fira Campus SiS, des de les 10 h. fins a les 15 hores, amb diferents activitats, gimcana sobre alimentació i tallers de malbaratament alimentari, castells, swing, rugby o bàsquet inclusiu.

A les 13.20 el vicerector de Relacions Institucionals i Territori, Manel Sabés, donarà la benvinguda als assistents, i es farà una performance d’abraçades saludables, sostenibles i solidàries, tot just per donar la sortida de la caminada i la cursa popular (5,5 km. les dues).

Aquest dia hi haurà un torneig de pàdel al SAF, de 13 a 18 hores, i una màsterclass de cyclingSAF a les 14.30 hores a les instal·lacions del SAF.

La UAB consolida així la celebració d’una setmana pensada per a promocionar entre la comunitat universitària activitats que afavoreixin l’adquisició d’hàbits saludables i sostenibles. L’any passat hi van participar més de 2.000 persones. Enguany s’arriba ja a la setena edició.
Comparteix: