Abuin i García Godino regnen en el Campionat d’Espanya de Duatló

Uxio Abuin i Paula García Godino guanyen el Campionat d’Espanya de Duatló celebrat aquest cap de setmana a Cerdanyola.

Cerdanyola ha estat, durant tres dies, la capital del duatló espanyol, ja que ha estat la seu del Campionat d’Espanya d’aquesta modalitat, una competició que ha congregat 1.500 esportistes al llarg de dues intenses jornades esportives pels carrers de la ciutat.

Imatge: @CarlosTriatlon1

Imatge: @CarlosTriatlon1

Garcia Godino es corona campiona d’Espanya elit

L’elit femenina iniciava els 5 km del recorregut de cursa a peu amb un escamot davanter imposant un altíssim ritme al llarg de les dues voltes del sector. Immerses en el tram ciclista, García Godino dominava en solitari al final de la primera volta dels 20 km ciclistes. L’esportista del C.T. Diablillos de Rivas accedia a la T2 acumulant una considerable renda sobre la resta de rivals.

Un avantatge significativa que solidificava el seu liderat i la permetia afrontar els 2,5 km finals de carrera amb comoditat, per així coronar-se campiona d’Espanya elit amb un temps final de 1:09:35. Per la seva banda, i després d’una brillant remuntada en aquest últim tram de carrera, Sara Bonilla entrava segona a més de dos minuts de la vencedora, conquistant el subcampionat. Com a Davinia Albinyana arrodonia el podi en tercer lloc.

Imatge: @CarlosTriatlon1

Imatge: @CarlosTriatlon1

Abuin s’imposa en elit masculina

Al començament del primer segment de la prova masculina, es formava un nodrit grup de davant, que comandaria les dues voltes inicials de cursa a peu. Entrats en el circuit ciclista un escamot davanter de cinc liderava la prova en el transcurs de la primera prova, que passaria a convertir-se en un quartet que incloïa a Uxío Abuin, Sergio Lorenzo, Cristóbal García i Ignacio González.

Els quatre continuarien al capdavant de la contesa a la sortida de la T2, amb un grup perseguidor instal·lat a 10 segons de distància. Un últim terç que es convertiria en decisiu amb els duatletes lluitant pels llocs d’honor del podi. Finalment, Uxío Abuin s’imposava a la resta, demostrant ser el més fort en l’últim tram de carrera. Acompanyant a l’esportista gallec, Sergio Lorenzo repetia al podi, obtenint la medalla de plata i un formidable Ignacio González aconseguia la medalla de bronze.e bronze.

Aquestes cròniques les ha realitzat la Federación Espanyola de Triatlón.

Comparteix: