Compromís demana al Govern que lideri el replantejament del Centre Direccional

Compromís per Cerdanyola, el partit polític que està governant la ciutat, li demana al Govern que lideri el plantejament del Centre Direccional des de la base.

058_centredirecCompromís per Cerdanyola (CxC) ha fet arribar al govern de la ciutat la seva posició respecte a la situació del Centre Direccional i els abocadors de la Plana del Castell, un  assumpte que la Plataforma Stop Direccional va tornar a posar sobre la taula el mes de juliol de 2015.

CxC creu que és una falta de lleialtat absoluta l’actuació del senyor Pere Solà, director del consorci del centre direccional, la presentació d’un recurs d’amagat de l’Alcalde de Cerdanyola i president del Consorci, a una demanda que en el seu moment van presentar des de CxC. Aquesta demanda ha estat resolta afirmativament pel jutge declarant nul l’estudi sobre els abocadors que va elaborar el consorci. L’estudi, en qüestió, plantejava una actuació que en cap cas es pot considerar una solució al problema dels abocadors i que, des del seu punt de vista, no es basava en criteris mediambientals sinó que es tractava d’un estudi polític per a justificar la urbanització del centre direccional.

El grup municipal demana al Govern de Cerdanyola que formalitzi una demanda de cessament del senyor Pere Solà a l’INCASOL, tot coneixent de la minoria de vots que tenen  al Consorci els representants de l’Ajuntament i, per tant, de la possibilitat que no s’acabi admetent. Tot i que saben que s’han fet gestions en aquest sentit, volen que es formalitzi la demanda de cessament. En aquest sentit CxC ha presentat al·legacions al recurs presentat per al Centre direccional contra la decisió del jutge i continuen creient que l’estudi es basava en criteris polítics i no mediambientals i que “no hauria de servir com a base per a prendre una decisió sobre els abocadors”.

Així mateix, el grup vol que s’aclareixi, si és cert, que podia haver demanat de retirar el recurs tal com va dir el regidor de CDC, Marc Costa, a la sala de plens. En cas contrari, creuen que és una deslleialtat absoluta cap a l’Alcalde per part seva i demanen que rectifiqui  immediatament de les seves paraules.

CxC demana al Govern de Cerdanyola que expliqui a la ciutadania la situació dels dos estudis mediambientals que ha engegat aquest equip de govern per a trobar solucions als abocadors Elena i Can Planes respectivament. Des de CxC creuen que s’hauria de convocar el consell de mediambient per a presentar-los.

Malgrat que “saben que es va contestar en ple municipal”, creuen que seria bo que es responguin les 270 instàncies que es van presentar durant el mes de Juliol una per una.

Comparteix: