Aquest divendres torna la Massa Crítica a Cerdanyola!

Aquest divendres 26 a les 20h des de la Plaça de l’Ajuntament es donarà inici a la “Massa Crítica Cerdanyola” del mes de febrer, una sortida lúdico-reivindicativa pels carrers de la ciutat. Event suspés.

11159981_627854267350781_2808961118508701151_nL’últim divendres de cada més és sinònim de bicicleta lúdico-reivindicativa a Cerdanyola. Així ho entenen els veïns i veïnes que participen en aquest moviment que, durant aproximadament 45 minuts, dóna voltes per Cerdanyola en una passejada tranquil·la, on els participants tenen l’oportunitat de passejar i veure la nostra ciutat d’una altra manera alhora que reivindiquen l’ús de la bicicleta.

La Massa Crítica s’iniciarà aquest divendres a les 20 hores i realitzarà un recorregut que partirà des de la Plaça Abat Oliba i circularà pels carrers de la ciutat. Els participants circulen per les calçades que utilitzen els cotxes, sempre respectant les normes de circulació, i pedalejant tots junts.

D’aquesta manera, la Massa Crítica pretén conscienciar a la ciutadania de que és possible utilitzar la bicicleta com a mitjà de transport còmode per desplaçar-se a l’hora que es realitza exercici i, a més a més, ni contamina ni fa soroll!

Cerdanyola i la mobilitat

Cerdanyola, com la resta de ciutats de les grans àrees metropolitanes, ha experimentat un creixement demogràfic intens des dels anys 60. El desenvolupament urbanístic resultant no ha tingut en compte la bicicleta com a mitjà de transport, de manera que s’han anat construint ciutats pensades pel vehicle privat motoritzat. Malgrat totes aquestes dificultats, cada cop hi ha més ciutadans i ciutadanes a Cerdanyola que opten per la bicicleta com a mitjà de transport per anar a estudiar, treballar o simplement gaudir d’un passeig.

Amb l’objectiu de reivindicar una major presència de bicicletes a la nostra ciutat per reduir el soroll, la contaminació, els embussos i la inseguretat que provoquen l’hegemonia dels cotxes, aquest 2014 ha nascut a Cerdanyola el moviment “Massa Crítica”, un moviment que ja s’estén per diferents ciutats del món.

Massa Crítica pretén conscienciar a la gent que és possible tenir un estil de vida més saludable amb un fet tan simple com utilitzar la bicicleta com a mitjà de transport, que no contamina l’atmosfera, no degrada el medi ambient i, en general, no deteriora les condicions de vida, factors que sí que provoquen els vehicles motoritzats.

Comparteix: