Compromís accepta l’entrada de “la dreta liberal” al Govern

L’assemblea de Compromís celebrada aquest matí ha obert la porta del Govern a CiU, que haurà d’acceptar, per entrar, un programa d’esquerres.

Aquest matí Compromís per Cerdanyola ha celebrat una assemblea per decidir el futur del Govern de Cerdanyola. Els militants del partit que ara mateix ostenta l’alcaldia han decidit un d’entre els tres escenaris possibles:

  1. Acceptar un govern amb majoria amb CiU, ERC i ICV-EUiA-MES.
  2. Obrir el Govern a altres partits d’esquerres.
  3. Posar un termini límit per aconseguir estabilitat i, en cas que no fos així, no perpetuar-se al Govern.

Finalment l’Assemblea de Compromís ha decidit apostar pel primer escenari: Acceptar un govern amb majoria (Compromís-CiU-ERC-ICV-EUiA-MES). Amb aquest nou escenari, els de Carles Escolà accepten l’entrada de “la dreta liberal”, tal com qualificaven, durant el darrer mandat, al partit que ara lidera Grau. Malgrat tot, CxC posarà com a condició defensar un programa d’esquerres. Amb aquesta decisió, tal com s’ha dit a la roda de premsa, s’aconsegueix continuar “trencant amb una hegemonia que hi ha hagut sempre en aquesta ciutat del PSC i, sobretot, de les seves pràctiques, les seves formes i les seves polítiques”.

Els objectius continuen sent els mateixos

Segons Compromís, els objectius continuen sent els mateixos que quan van decidir entrar al Govern: aixecar les catifes de l’Ajuntament i posar llum i taquígrafs a tot el que s’ha fet en tots aquests anys, iniciar un camí de trencament amb totes les polítiques que s’han fet fins ara, apostar per la remunicipalització dels serveis, per un pla de xoc en les polítiques socials, per una fiscalitat progressiva, per revertir totes les retallades dels serveis públics i per aturar les polítiques especulatives del Centre Direccional i trobar la solució dels abocadors posant la salut de les persones per davant dels interessos dels propietaris.

Aquests són, per Compromís, els objectius d’aquest possible govern a quatre. Si la resta de partits no accepten aquests plantejaments, no acceptaran formar govern. Segons Escolà, aquests plantejaments ja ho acceptaven totes les forces de la investidura menys ERC, “que van posar com a condició que només entrarien en un govern si estigués Convergència”.

Amb aquest pas, Compromís deixa la pilota “a sobre de la taulada d’altres, com ERC, que haurà de decidir si finalment vol entrar a governar o el que tenien fins ara eren excuses. S’ha acabat el temps de les excuses”, deia Escolà.

CiU i ICV, dos dels majors responsables de la situació de Cerdanyola

L’entrada de CiU al Govern de Cerdanyola no és una situació nova. Ja ho va fer amb el Govern de Morral i, més tard, amb el de Carme Carmona. Durant les darreres dècades, CiU ha estat donant suport al PSC i a les seves polítiques, polítiques que avui han criticat, des de Compromís, en roda de premsa.

Amb governs formats amb CiU i/o ICV a la ciutat, Cerdanyola ha viscut privatitzacions en diferents serveis públics, es feien polítiques especulatives amb el Centre Direccional i, cap dels dos, han apostat de manera ferma per la neteja total dels abocadors que, dia rere dia, contaminen Cerdanyola i acaben amb la salut de la ciutadania.

Comparteix: