El Centre Direccional continua endavant

A l’audiència pública d’ahir el govern va acceptar “contradiccions”, ja que s’estan donant llicències al Centre Direccional perquè “és un procediment reglat”.

En el mes de desembre va sortir a la llum la sentència que declarava nul el segon estudi sobre Can Planas. Aquest estudi preveia una sèrie de recomanacions per la remediació de l’abocador que condicionava la distribució dels equipaments del Pla Urbanístic. Davant d’aquesta situació, Carles Escolà, alcalde de Cerdanyola i President del Consorci, va anunciar que s’ha encarregat un nou estudi que per plantejar la possibilitat de poder aplicar diferents tècniques per poder netejar l’abocador.

El Consorci del Centre Direccional continua actuant d’esquena al seu president, Carles Escolà

Des del mes d’octubre l’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, és el president del Consorci del Centre Direccional. Malgrat tot, el Consorci fa i desfà sense informar-lo. Mostra d’això és que ha recorregut al Tribunal Suprem, sense informar el president, contra el recurs que va guanyar Compromís i que va deixar nul el segon estudi.

En aquest sentit Carles Escolà es mostra sorprès i vol analitzar la situació, mentre que Buenaño va demanar que convoqués immediatament un consell d’Administració per demanar responsabilitats i “si ha de cessar al director, el cessa, o als serveis jurídics del Centre Direccional, perquè és intolerable que a vostès s’ho saltin a la torera”.

Les contradiccions del Govern

Terrenys del Centre Direccional, on anirà el macro-centre comercial. Imatge: pemb.cat.

Terrenys del Centre Direccional, on anirà el macro-centre comercial.
Imatge: pemb.cat.

Carles Escola i Ivan González (regidor d’urbanisme) van acceptar que, d’ençà que van entrar al Govern al passat mes de juliol, s’han donat llicències i s’han recepcionat carrers “no ens agrada haver-ho fet, però hem hagut de fer-ho, acceptem la crítica, acceptem la contradicció” – deia Escolà, mentre afegia que l’escenari no és el que més els agrada, però “mentre no es replantegi el tema es podrà donar alguna llicència més”. Per la seva banda, Ivan defensava les llicències dient que “és un procediment reglat i mentre no canvi la manera d’encarar-ho hem d’acceptar aquestes contradiccions”.

Dos grups de l’oposició (PP i PSC) van acusar al nou govern de fer tot el contrari al que deien quan Compromís hi era a l’oposició. Manuel Buenaño va dir que Escolà s’assembla molt a Morral “que sempre estava en contra del Centre Direccional i, quan va arribar a l’alcaldia, va fer tot el contrari”. Per la seva banda, Víctor Francos va dir que el govern no esta fent el que deia abans d’estar a l’alcaldia, i que ara ho tira tot endavant amb l’excusa de “no podemos hacer, no podemos evitar, tenemos que conceder, no podemos no dar”. Francos lamenta que el Govern no hagi complert cap de les paraules que va dir en quatre anys, i va animar a l’alcalde a continuar tirant endavant el projecte pel bé de l’economia local.

El Govern continua recopilant informació

El mes de setembre, gràcies a les accions que uns ciutadans anti-abocadors van fer al carrer, el ple va recuperar el debat dels abocadors. En aquell ple l’alcalde es va oferir a donar tota la informació i a retomar el debat al ple.

A hores d’ara l’àrea metropolitana (organisme gestor de l’Abocador Elena) i els serveis d’urbanisme, de medi ambient i jurídics estan recopilant informació, una informació que, segons l’alcalde, la voldrien donar en un Consell de Medi Ambient. L’alcalde tampoc rebutjava tractar el tema de forma extraordinària en un ple.

Comparteix: