La lluita contra les antenes arriba a Barcelona

El passat dissabte 29 de gener el col·lectiu antiantenes es va presentar a la seu de Vodafone a Barcelona per demostrar que el moviment veïnal continua viu.

IMG_20160123_121737La lluita contra els repetidors de telefonia mòbil que Vodafone vol instal·lar als barris de Serraparera i Canaletes continua viva. Així ho va voler demostrar la plataforma antiantenes el passat dissabte 29, quan es van presentar a la seu de Vodafone de Barcelona, situada a l’Avinguda Diagonal. L’objectiu d’aquesta acció era demostrar-li a l’operadora que el veïnat continuarà lluitant fins a aconseguir la retirada dels repetidors.
Al mateix temps, el col·lectiu va engrescar a la resta de la ciutadania que participi en la lluita perquè aquesta continuï activa. Ahir al vespre es van reunir al Centre Cívic de Serraparera per marcar els següents passos i aconseguir, definitivament, la retirada dels dos repetidors per “preservar la nostra salut” – informava la plataforma.
Els objectius del col·lectiu continuen sent:

  1. El posicionament per part de l’Ajuntament del nostre poble al costat de la ciutadania i no al costat de les empreses de Telecomunicacions.
  2. La creació d’alguna eina legislativa per part del mateix que impedeixi la instal·lació d’aquests aparells dins del nucli urbà i al costat de centres educatius.
  3. La recuperació, per part dels diversos consistoris municipals, de la capacitat normativa per donar llicències a aquestes empreses de telecomunicacions, tenint en compte sempre els moviments ciutadans.
  4. El respecte dels consells que institucions com Unicef i el mateix Parlament Europeu donen en diversos escrits al voltant de la col·locació d’aquests emissors d’ones.
  5. El desmantellament immediat del repetidor de Vodafone al carrer Pompeu Fabra i del carrer Renaixement.
  6. Davant de les violacions constants dels nostres polítics a favor de les grans empreses mantenir el dret a la indignació, insubmissió, persistència i a la ferma oposició.
  7. La protecció total dels nostres drets expressats en la Declaració dels drets humans i, sobretot, a la protecció d’aquells Articles que fan referència a assegurar la nostra salut i benestar.
  8. La implicació del nostre Ajuntament com Vila Groga en suport amb l’educació pública de qualitat per defensar els interessos de les escoles del municipi, i en aquest cas la salut dels seus alumnes.
  9. Informar a les comunitats de propietaris que no es deixin portar per les pressions que poden fer les companyies de Telecomunicacions i que demanin el suport de les Associacions de Veïns.

 

Comparteix: