‘Marits i mullers’ obre la programació del primer semestre del Teatre Ateneu

L’adaptació al teatre de la pel·lícula de Woody Allen serà el punt de partida d’una programació en la què predomina el teatre. Adreçat a adults i a públic familiar, destacant una nova edició de La Pallassada. Tampoc no hi faltaran els concerts i a més, aquest semestre l’Ateneu acollirà la final del Concurso Nacional de Cante Yunque Flamenco.

marits_i_mullersEl Teatre de l’Ateneu aixecarà el teló del 2016 el divendres 29 de gener amb la representació de Marits i mullers, l’adaptació al teatre de la pel·lícula de Woody Allen. Sota la direcció d’ Àlex Rigola, els assistents al teatre podran adonar-se de la complexitat de l’ésser humà mitjançant els conflictes de diferents parelles. El teatre tornarà a ser el protagonista el 4 de març amb Els veïns de dalt, una comèdia fresca i d’una precisió que provoca perplexitat i riure incontrolables amb text i direcció de Cesc Gay.Sócrates, juicio y muerte de un ciudadano arribarà a Cerdanyola amb Josep Maria Pou entre els seus intèrprets. La història del filòsof grec, el pare del pensament occidental, es podrà veure el divendres 1 d’abril.

El 15 d’abril es representarà al Teatre Ateneu l’adaptació de la novel·la de Carme Martí Un cel de plom. Mercè Arànega interpretarà a Neus Català, lluitadora antifeixista, exiliada i resident a la França ocupada, detinguda i deportada als camps d’extermini de Ravensbrück i Holleischen, on va romandre fins l’alliberament. Ser-ho o no, teatre polític en clau de comèdia, amb la direcció i interpretació de Josep Maria Flotats arribarà a Cerdanyola el 6 de maig.

Durant el primer semestre del 2016, el Teatre Ateneu oferirà quatre obres de teatre dins el programa d’Escena Local, tres d’elles produïdes pel Grup Artístic Teatral (GAT), que enguany celebra el seu 40è aniversari. El 5 de març, representarà Petits crims conjugals, la història d’un home que perd la memòria després d’un accident i al voltant d’aquest es construeix una obra d’intriga creixent. El 15 de maig, GAT Teatre tornarà a sortir a l’escenari sota la direcció de Francesc Vilaró. Aquesta vegada amb Carnaval, la història d’intriga d’una criatura desapareguda. La mateixa companyia representarà Revisió Anual el 2 de juliol.
Dins l’Escena Local, el 30 d’abril serà el torn de l’obra Això no és vida, amb la direcció de Miquel Espàrrach i Carlos Soler i produïda per Passi-ho bé Teatre.

Música

La programació d’aquest semestre inclou quatre concerts més. El 12 de febrer Robert Mizzel, un dels principals exponents de la música country internacional, pujarà a l’e scenari del Teatre Ateneu. El concert serà el plat fort del Barcelona Internacional Cowboys Boots Festival-Country Cerdanyola.

La Coral de l’Agrupació de Música de Cerdanyola (AMCV) amb el Cor de Música de Castelldefels i la Coral d’Ullastrell oferiran, el 9 d’abril, el concert La Música a Nord Amèrica. La Banda de l’AMCV farà, el 23 d’abril, el seu tradicional Concert de Sant Jordi amb un repertori, com és habitual, ambiciós i variat.

L’ Orquestra de Cambra de Cerdanyola interpretarà un any més el Concert de Primavera, serà el 13 de març. La Jove Orquestra de Cerdanyola conjuntament amb l’ Orquestra i els Cors de la UAB, el Cor de Farmàcia de la UB i el Set de Música Cerdanyola oferiran, el 8 de maig, el concert Un viatge místic amb peces de Claude Debussy, Eric Whitacre i John Rutter.

L’ Orquestra Victòria dels Àngels dirigida per Pedro Pardo commemorarà el centenari de la mort d’un dels compositors més importants espanyols del segle XX, Enric Granados i ho farà amb l’adaptació per a orquestra de les danses espanyoles el 14 de maig.

XXI Concurso Nacional de Cante Yunque Flamenco

El cap de setmana de l’11, 12 i 13 de març, el flamenc arribarà a Cerdanyola de la mà del XXI Concurso Nacional de Cante Yunque Flamenco. Aquest concurs està organitzat per la Federación de Entidades Culturales Andaluzas en Cataluña (FECAC) amb l’objectiu de fomentar les carreres professionals del flamenc i premiar el seu treball artístic, promocionar la creativitat, reconèixer, conservar i difondre aquest art universal. Divendres 11 de març la casa d’Andalucia acollirà una de les fases preliminars. L’endemà, el Teatre Ateneu serà el marc de la final del concurs. L’espectacle començarà a les 20:30h. El diumenge, l’escola de Ball de la Casa de Andalucía de Cerdanyola interpretarà la versió del clàssic Carmen adaptat al ball flamenc.

Les entrades per als espectacles que es poden comprar a E-web ja estan disponibles a www.cerdanyola.cat/teatreateneu (Marits i Mullers, Els veïns de dalt, Socrates, juicio y muerte de un ciudadano, Un cel de plom, Ser-ho o no). Per a la resta d’espectacles, les entrades es posaran a la venda a les taquilles de l’Ateneu aproximadament una setmana abans.

La programació estable d’espectacles familiars del primer semestre del 2016 torna a estar organitzada per Bambalina i la formen:

Les supertietes. CIA Les Bianchis. 24 de gener, 12h
Contes amagats. CIA Marcel Gros. 27 de febrer, 18h – La Pallassada 2016.
Tut Turutut la Princesa!!. CIA La Bleda. 28 de febrer, 14h – La Pallassada 2016.
Bombolles de paper. CIA Bàcum. 13 de març, 12h.

Comparteix: